ESTÜ'de mezuniyet coşkusu

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla 26 Haziran Pazar iki oturum halinde günü yapıldı.

EĞİTİM 27.06.2022, 14:51 27.06.2022, 16:27
ESTÜ'de mezuniyet coşkusu

Eskişehir Teknik Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla 26 Haziran Pazar iki oturum halinde günü yapıldı.

ESTÜ Spor Salonu’nda düzenlenen törene ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Rektör Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürsoy Arslan, Prof. Dr. Alper Çabuk, ESTÜ Senato Üyeleri, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören kapsamında önce Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu, ardından tören alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Öğretim Elemanları ve mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla salondaki yerlerini almasının ardından Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Viyolonsel Sanatçısı Doç. Dr. Melih Kara ve Piyanist Bengi Çınar mini bir konser verdi.

Pandemiye rağmen akademik ve idari süreçler kesintisiz devam etti

Törenin açılışında konuşan Rektör Döğeroğlu, bugüne kadar ESTÜ’ün 30 bine yakın mezun verdiğini hatırlatarak bu yıl ESTÜ mezunları arasına 1 bin 500 kişinin daha katıldığını söyledi.

İki yılı aşkın süredir dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bir pandemi dönemi yaşadıklarını ve halen daha bu sürecin devam ettiğini belirten Döğeroğlu, “Bu zorlu dönemde Üniversite olarak akademik ve idari süreçlerimizi kesintiye uğratmadan başarıyla devam ettirdik. Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimiz de pandeminin getirdiği olumsuz koşullara rağmen ESTÜ’lülere yakışır şekilde yoğun emek harcadılar, çok çalıştılar, ter döktüler ve bugün diplomalarını almayı hak ettiler” dedi.

Öğrencilerin milli değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişebilmesini her şeyin üzerinde tutuyoruz

ESTÜ olarak mezunların küresel ölçekte tercih edilmelerini sağlayacak mesleki bilgi ve becerileri edinmelerini birinci koşul olarak gördüklerini dile getiren Döğeroğlu, öğrencilerin yaşama ve yaşadığı dünyaya saygılı, farkındalığı yüksek, ahlaki ve etik değerlere duyarlı, milli değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişebilmesini de her şeyin üzerinde tuttuklarına vurgu yaptı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@