banner163

ESTÜ nedir? ESTÜ nerededir?

Eskişehir Teknik Üniversitesi, öğrenci kenti Eskişehir'de yer alıyor. Üniversite sınavının ardından ESTÜ'yü tercih etmek isteyen öğrenciler merak ediyor. ESTÜ nedir? ESTÜ nerededir? ESTÜ'de hangi bölümler var? İşte detaylar

EĞİTİM 23.03.2021, 15:35
ESTÜ nedir? ESTÜ nerededir?

18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7141 sayılı Kanun ile kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi, bilim, kültür ve aynı zamanda  bir gençlik kenti olan Eskişehir’in merkezinde yer alan 2 yerleşkede 5 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü’den oluşmaktadır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış birimlerinde, her biri alanındaki gelişmeleri takip eden ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla, öğrencilerini yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında, geleceğe en donanımlı ve rekabet edebilir olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin güvenli ve çağdaş yerleşkelerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 315.000’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Kampüsü’ndeki Merkez Kütüphane, haftanın her günü öğrencilere 24 saat hizmet vermekte ve Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri ve personeli de kütüphanenin olanaklarından yararlanabilmektedir.

12.330 m2 alana yayılmış olan Merkez Kütüphane’de, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamları kullanabilmektedir. Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Yerleşkesi’nde bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarında kültürel ve sanatsal etkinlikleri izleyebilmekte, sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilmektedir. Öğrenciler İki Eylül Yerleşkesi’ndeki ve Anadolu Üniversitesi’nin Yunus Emre Yerleşkesi’ndeki tüm spor tesislerinden yararlanabilmektedir. Üniversite öğrencilerine öğle yemeği servisi de sunulmaktadır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, laboratuvar, atölye ve spor salonlarıyla sahip olduğu geniş kampüs alanı sayesinde bilim ve teknolojinin yanı sıra kültürel faaliyetlerle de ön plana çıkmaktadır. Uluslararası olimpiyat ve müsabakaların düzenlenebileceği kapasitede spor salonları, stadyumu ve kampüse paralel biçimde uzanan Hasan Polatkan Hava Limanı sayesinde güçlü altyapısıyla ön plana çıkan Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü, nitelikli konferans salonlarında; panel, kongre ve sempozyumlara ev sahipliği yapmakta ve öğrencilere hem bilimsel hem de sosyal anlamda eşsiz bir kampüs atmosferi sunmaktadır.
 
ESTÜ'de kaç öğrenci var?

8 Mart 2021 itibariyle Eskişehir Teknik Üniversitesi'bde aktif toplam 11 bin 807 öğrenci bulunuyor. Yabancı Uyruklu Aktif Toplam Öğrenci Sayısı: 345

ESTÜ'de hangi fakülteler var?

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde Fen Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Porsuk MYO ve Ulaştırma MYO yer alıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@