banner163

Geç gelen kar tatiline tepki yağıyor

Birçok ilde dün akşam saatlerinde yüz yüz eğitim için kar tatili kararı alındı... Ancak Eskişehir'de kar tatili kararının sabah saatlerinde alınması tartışma konusu oldu... Yetkililerden de açıklama geldi

EĞİTİM 15.02.2021, 09:04 15.02.2021, 10:45
Geç gelen kar tatiline tepki yağıyor

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava birçok ilde yüz yüze eğitime ara verilmesine ve kar tatili ilan edilmesine neden oldu. Dün akşam saatlerinde Balıkesir, Bursa, Kütahya, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, Sakarya gibi birçok ilde yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verileceği duyuruldu, ancak Eskişehir'de akşam saatlerinde bu konuda açıklama gelmedi. Sabah saatlerinde yapılan açıklamalarla Eskişehir'de de yüz yüze eğitime bir günlük ara verildi. Öte yandan bazı veliler kararın geç duyurulduğunu belirterek sosyal medyada tepki gösterdi. 

Karar sabah alındı, velilerden tepki geldi

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Eskişehir'de saat 06.30'da kar tatili konusunda köy okullarına bilgi verildiği, sıkıntının daha çok ana okulları ve özel okullarda yaşandığı belirtildi. İlgili kurumlar saat 07.00 sıralarında kar tatili ilan edildiğini duyurdu. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de Odunpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tepebaşı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paylaşımlarını twitter'dan paylaştı. 

Karar neden sabah saatlerinde duyuruldu?

Bazı veliler sosyal medyada yazdıkları mesajlarda dün akşam saatlerinde neden bu kararın alınıp ilan edilmediğini sorarken, yetkililer kar yağışının sabah erken saatlere doğru yoğunlaştığını, böyle durumlarda erken karar alınmasının da mağduriyetlere sebep verebildiğini, çalışan velilerin çocuklarını okula gönderemeyince nasıl plan yapacakları konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini belirtti. 

Yorumlar (1)
Kerim 3 yıl önce
Paylaşım sabah 7 de yapılmış daha nolsun

Gelişmelerden Haberdar Olun

@