Gittiği illerin başarısı artıyor! Pervin Töre Eskişehir'de neler yapacak?

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Pervin Töre'nin atanması eğitim camiasında heyecan yarattı. Eğitim camiasında ürettiği projeler ve projelerinin sağladığı başarılarla, özellikle görev yaptığı illerin başarı grafiğini yükseltmesi ile tanınan Pervin Töre'nin Eskişehir'de ne gibi yeniliklere imza atacağı da merak ediliyor... Pervin Töre kimdir? Görev yaptığı diğer illerde neler yaptı?

EĞİTİM 16.04.2022, 13:51 17.04.2022, 18:12
Gittiği illerin başarısı artıyor! Pervin Töre Eskişehir'de neler yapacak?

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Pervin Töre'nin atanması eğitim camiasında heyecan yarattı. Eğitim camiasında ürettiği projeler ve projelerinin sağladığı başarılarla tanınan Pervin Töre'nin Eskişehir'de ne gibi yeniliklere imza atacağı merak ediliyor... Pervin Töre kimdir? Görev yaptığı diğer illerde neler yaptı?

Trabzon'da kimya öğretmenliği ile başlayan ve büyüyen bir başarı öyküsü... 

Meslek hayatına 1982 yılında Trabzon'un Of Lisesi’nde Kimya öğretmeni olarak başlayan Pervin Töre, 4 yıl bu görevini sürdürdü ve 1986 yılında eş durumundan İzmir Namık Kemal Lisesi’ne Kimya öğretmeni olarak atandı. Buradaki başarısı ve performansı onun idareci olarak çalışmasının önünü açarken, söz konusu lisede 13 yıl müdür yardımcısı ve müdür vekilliği yaptıktan sonra 2004 yılında mezunu olduğu İzmir Kız Lisesi’ne okul müdürü olarak atandı. 


İzmir'deki projeleri “Eğitimde İyi Örnekler” arasına girdi 

Pervin Töre’nin, kariyerindeki yükselişi, 1923 yılından itibaren eğitim-öğretimin devam ettiği bu tarihi okulda başladı. Yaptığı uygulamalar ve projeler hem kamuoyunda hem de Bakanlık nezrinde ses getiren, okulun birçok konuda ödül kazanmasını, hem ülke içinde hem de uluslararası eğitim camiasında adını duyurmasını sağlayan Pervin Töre'nin projeleri 8 yıl boyunca Bakanlık tarafından “Eğitimde İyi Örnekler” adı altında tüm illere de örnek gösterildi. 

Pervin Töre'nin bu dönemde hayata geçirdiği bazı projeler ve okuluna kazandırdığı başarılar şunlar oldu: 
Veli-Öğrenci-Öğretmen Bilgilendirme El Kitabı,
Matematik Okuryazarlığı ve PISA Soru Bankası
Ortak Sınav Raporu, 
Okulum Temiz Projesi, 
Teknoloji Okuryazarlığı,
Toplam Kalitede Türkiye 1. liği,
Öğrencilerin Yetenek Haritası (Yeteneklere Göre Meslek Belirleme) Projesi,
Dünyada en etkin en akılcı en işlevsel eğitim programı olan Bakalorya ve Yükseköğretim kurumları ile ortak proje üretip birbirleri ile olan iletişimi teşvik eden “Sokrates ve Erasmus programlarınım uygulanması. (Türkiye’de ilk) 

Alman Hükümeti ile Bakanlık arasında yapılan protokol gereği “Okullar Geleceğin Ortaklarıdır” projesi için aranan tüm kriterlere sahip olması nedeniyle İzmir Kız Lisesi, Türkiye’de bu projenin ilk defa uygulandığı ve uluslararası başarı ödülünün verildiği ilk ve tek okul oldu. 

Aldığı eğitimlerle kendini yenileyen bir eğitimci

Meslek hayatında kendini sürekli geliştirmeye çalışmasıyla da tanınan Pervin Töre bu süre zarfında birçok seminere katıldı, çeşitli alanlarda sertifikalar aldı. Bu sertifikalardan bazıları İletişim becerileri Sertifikası, Etkili Liderlik Sertifikası, Rehberlik hizmetleri Sertifikası, Soruşturma Teknikleri Sertifikası, Eğitim Yönetimi Sertifikası... Pervin Töre aldığı bu eğitimlerle de yöneticiler arasında daha çok ön plana çıkmaya başladı. 


2012'de Aydın'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı 

1991-2012 yılları arasında yürüttüğü yöneticilikteki performansı ve başarıları Bakanlıkça takdir edilen Pervin Töre,  2012 yılında Aydın’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. 

Sakarya, Zonguldak ve Muğla’da görev yaptı 

Aydın’dan sonra sırasıyla Sakarya, Zonguldak ve Muğla’ya atanan Pervin Töre bu illerde hayata geçirdiği ve ön ayak olduğu çeşitli programlar ve projelerle de dikkat çekti, söz konusu illerin eğitimde öne çıkmasını sağladı. 

Görev yaptığı illerde akademik başarıyı yükseltmesi ve üst seviyelere çıkarması ile tanınan Pervin Töre, araştırma geliştirme projeleri, robotik eğitim uygulamalarına önem verdiği ve eğitimde yurtiçi ve yurtdışı yenilikçi eğitim yöntemlerini uyguladığı da biliniyor. Bu konuda çalışan ve araştırma yapan kişi ve kuruluşlarla, özellikle Üniversitelerle işbirliği yaparak toplumu ve eğitim camiasını bilinçlendirme programları düzenleyen Pervin Töre, görev yaptığı illerdeki eğitimde yenilikçi yaklaşımları ile dikkat çeken yöneticilerden oldu. 

Gittiği illerde ilkleri başlatması ile tanınıyor 

Gittiği illerde ilk defa Ölçme ve Değerlendirme Birimlerini oluşturup illerin başarı grafiğini çıkararak eğitimde gelinen seviyeyi resmi ve somut olarak ölçme imkânı elde eden Pervin Töre, ayrıca oluşturduğu soru bankaları ve ortak sınavlarla da öğrencilerin eksik yönlerini tespit edip okul ve öğrenci bazında kurslar düzenledi. Pervin Töre'nin bu sayede bilgi eksiği olan tüm öğrencilere destek olunmasını sağladığı ifade ediliyor. 
Bu illerde yaptığı “Zirvedekilerle Buluşma Projesi” ile alanında yetkin iş insanlarını, bürokratları, akademisyenleri, sanatçıları, şair ve yazarları öğrenci ve öğretmenlerle buluşturarak onların başarı öykülerini dinlemelerine imkân sağlayan  Pervin Töre'nin bu projeyi Eskişehir'de de uygulayıp uygulamayacağı da merak edilenler arasında... 

Görev yaptığı illerde gerek onarımlarla ve gerekse yeni okul binaları yaptırarak derslik sayılarını arttıran ve okullaşma oranının yükseltilmesine önem veren Pervin Töre'nin okulların büyük bir kısmında tekli eğitime geçilmesini sağladığı da belirtiliyor. 

Pandemi döneminde de dikkat çeken çalışmalara imza atan Pervin Töre, tüm okullarda hijyen ve temizlik kurallarını en üst seviyelere çıkarıp, Beyaz Bayraklı okul oranını yüzde 90’lara ulaştırmıştı. Pandemi döneminde bu kuralları daha da sıkılaştıran Halk Eğitim Merkezlerine ilk defa maske diktiren ve tüm okulların ve diğer resmi kurumların maske ihtiyacını karşılayan çalışmalara imza atan Pervin Töre'nin il müdürlüğünde üretilen maskeler Bakanlığa da yollanmıştı. 

Hayırseverleri harekete geçiren İl Müdürü 

Pervin Töre'nin bir diğer özelliği de görev yaptığı illerde daha çok hayırseveri harekete geçirmesi ve eğitime daha çok katkı sağlanması olarak biliniyor. Görev yaptığı illerde hayırseverlerle irtibata geçip onlarla toplantılar düzenleyen ve birçok okulun yapımını ve onarımını bu hayırseverlerin üstlenmesine öncü olan Pervin Töre'nin bu anlamda da Eskişehir'e büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. 

Aydın’da “Aydın Öğretmenleri ile Şenleniyor” projesi de Pervin Töre'nin dikkat çeken projelerinden biri oldu... Pervin Töre, öğretmenlerin bilinmeyen yönlerini ve yeteneklerini ortaya çıkararak kendi aralarında bilgi ve deneyimleri paylaştırdı ve öğretmenler arasında gönül köprüleri kurulmasını sağladı. 

Aydın'a dünya rekoru getirdi 

Aydın’da görev yaparken, bir hayırseverin desteği ile stadyumda Çanakkale programı düzenlenmiş ve 10 bin 500 öğrenci ile Çanakkale Ağıtı'nı aynı anda seslendirmişti, söz konusu etkinlik dünya rekorlar kitabına girmişti. 

Sakarya'nın başarısını 48. sıradan 21. sıraya yükseltti 

Sakarya’da görev yaparken onlarca okulun deprem güçlendirilmesi yapıldı ve yeni okul binalarıyla da okul ihtiyacı büyük oranda ortadan kaldırıldı. Sakarya'nın akademik başarısını 48. sıradan alıp 14 ayda 21. sıraya yükselten Pervin Töre döneminde, 2000’den fazla öğretmen açığı olan Sakarya eğitimde Zorunlu Hizmet Bölgesi kapsamına alındı ve öğretmen eksiği kapatıldı. İş insanları ve sanayicilerle ortaklaşa başlatılan Erbap Projesi’yle Mesleki Eğitimde Nitelikli öğrenci sayıları arttırıldı. 

21. Yüzyıl Yaşam Becerileri 

Pervin Töre'nin görev yaptığı her ilde öğrencilere 21. Yüzyıl Yaşam Becerileri kazandırma projeleri ile öğrencilerin yetenekleri ve özgüvenleri arttırma yönünde çalışmalar yaptığı da biliniyor. 

Hayata geçirdiği projeler örnek gösteriliyor

Okullarda eğitimin niteliğinin arttırılmasının yanında Yaşayan Okul Projesi ile de okulun iç ve dış ortamlarını yenileten Pervin Töre, okulları cazibe merkezi haline getirmeye ve öğrencilerin okullara ilgisini artırmaya yönelik çalışmaları ile de tanınıyor. 

Tüm okullarda öğrencilerin yetenek haritaları çıkarılmış, ilgi alanları belirlenmiş ve bu doğrultuda çocuklara kalıcı beceriler kazandırılarak hangi alanda daha başarılı ve verimli olacakları konusunda durum tespiti yapılmıştır.

Pervin Töre, Avrupa Birliği ülkeleri ile iletişime geçip birçok okulu e-Twinning üyesi yaparak Avrupa’daki okullarla bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak gibi birçok konuda belge, yani Uluslararası Kalite Belgesi almaları nı da sağladı. 
Görev yaptığı illerde Öğretmen-Öğrenci-Veli Akademisi oluşturan Pervin Töre, özel eğitim gerektiren ve aile yoksunluğu çeken çocuklara yönelik yapılan “Eğitimde Hamilik” projesini de hayata geçirmişti. Bu öğrencilerle ilgili her okulda destek sınıfları açılmıştı. 

Pervin Töre'nin görev yaptığı illerde hayata geçirdiği bazı projeler de şunlar oldu: 
Erken okul terkinde Öğretmenin Önleyici Rolü, 
Okul Covid Rehberi,
İl Uzaktan Eğitim Raporu,
STEM Temelli Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Etkinlik Kitabı,
İl Mesleki Eğitim haritası,
Ortak Sınav Raporu,
Genç Mucitler Yetiştirme Projesi. 

Avrupa Komisyonu Politika Reformuna Destek ve Stratejik Ortaklıklar Programı’na yönelik yapılan Başarılı Uluslararası Hibrit Öğrenme Modelleri projelerinden bazıları da şunlar: 
Uygulamalı Hızlı Prototipleme,
Eğitimde STEM Temelli Etkinlik Tasarım Ulusal Yarışması,
Muğla Yapay Zekayı Öğreniyor,
Üç Boyutlu Yazıcı Eğitimi,
Robotik Kodlama Eğitimi, 
Okullar Arası İmkân Farklılıklarının Azaltılması. 

Eskişehir'de neler yapacak merakla bekleniyor

Görev yaptığı birçok ilde diğer illere örnek gösterilen projeler hayata geçiren Pervin Töre'ni Eskişehir'e atanması eğitim camiasında hareketlilik yarattı. Görevine ilçe milli eğitim müdürleri ile hemen bir toplantı yapıp hızlı başlayan Pervin Töre yaptığı ilk açıklamada da "Eskişehir'in başarı çıtasını hep birlikte ykselteceğiz" dedi. Görev yaptığı illerin başarısını daha da yükseltmesi ile tanınan Pervin Töre'in eğitimde en başarılı iller arasında bulunan Eskişehir'de yapacağı projeler ve çalışmalar da şimdi merakla bekleniyor. 

Yorumlar (1)
hüdayi baş 2 yıl önce
gıdıklasanız bu kadar gülmezdim. Siz bir de sonrasını görün . 18 nisan 2022

Gelişmelerden Haberdar Olun

@