banner163

Google'dan yeni özellik... Google Tuner nedir?

Google, müzik tutkunları için oldukça kullanışlı olan tuner özelliği getirdi! İşte detaylar...

EĞİTİM 08.10.2021, 23:18 09.10.2021, 00:31
Google'dan yeni özellik... Google Tuner nedir?

Google, günlük hayatı kolaylaştıracak birçok arama kolaylığı ve yerleşik özellik getirmeye devam ediyor. Bu kez müzik ile uğraşmayı sevenler için oldukça kullanışlı bir fonksiyon çıkardı. Google Tuner sayesinde enstrümanları akort etmek çok daha kolay hale gelecek. Bunun için tuner uygulamaları mevcuttu. Artık arama motorundan kromatik bir ayarlayıcı başlatılabiliyor. Böylelikle Google’ın yeni özelliği, enstrümanları akort etmeyi daha pratik bir hale getiriyor.

Google Tuner nedir?

Google aramalar, yeni yayınladığı özellik sayesinde telefonunuzun mikrofonunu kullanarak gitar akort etmenizi sağlıyor. Google Tuner olarak adlandırabileceğimiz özellik, geçen hafta yayına alındı. Arama kısmına "Google Tuner" yazarak özelliğe erişmeniz mümkün. 

Google Tuner nasıl kullanılır?

Google Asistan ile de ulaşabileceğiniz bu özelliğe, aynı zamanda mobil cihaz veya bilgisayarların arama motoru ile de erişim sağlanabiliyor. Özelliği, arama sonuçlarının en üstünde görebilmek için arama çubuğuna Google Tuner yazmanız yeterli olacak. Elbette kullandığınız cihazın, enstrümanın sesini duyması için işlevsel bir mikrofona ihtiyacı var. Sonrasında Google’a mikrofon için erişim izni vermeniz gerekiyor.

Google Tuner özelliği, cihazınızın mikrofonuna bağlı. Bazı cihazlar yüksek ses frekansına ihtiyaç duyabiliyor veya enstrümanınızı cihaza yakın tutmanızı gerektirebiliyor. Bu nedenle akıllı telefonlar bu özellik için daha verimli bir kullanım sağlayabiliyor.

Çalışmaya başladıktan sonra Tuner, enstrümanınızın uyumlu olup olmadığını veya akorlarınızı ayarlamanız gerekip gerekmediğini bir görsel yardımıyla size bildiriyor. Bu yerleşik Google özelliği, arama motorunda kafanıza takılan şarkıları bulmanıza yardımcı olabilen ”Şarkı Ara” özelliği de dahil olmak üzere müzikle ilgili diğer özelliklere katıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@