İbrahim Akar'dan tepki: "Sendikacı mısın kabadayı mı! Bu çirkin davranışın hesabı sorulmalı"

Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'dan bir öğrenci yurdunda yaşandığı belirtilen gündem olacak olayla ilgili sert açıklama...

EĞİTİM 29.09.2023, 12:12 29.09.2023, 12:25
İbrahim Akar'dan tepki: "Sendikacı mısın kabadayı mı! Bu çirkin davranışın hesabı sorulmalı"

Memur-Sen Eskişehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar yaptığı açıklamada dün öğle saatlerinde Muttalip'te bulunan bir öğrenci yurdunda bir şiddet olayı yaşandığını belirterek tepki gösterdi, Eskişehir'deki bir sendika temsilcisinin bir yurt görevlisini darp ettiğini söyleyerek yetkili kurumlara çağrıda bulundu. 

"Yurt görevlisini tehdit edip yumruk atarak darp etmiş"

İbrahim Akar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde bir sendikanın il temsilcisi olan A.A.'nın Muttalip bölgesinde bulunan Hızırbey Öğrenci yurdu idari bölümeneyanındaki kişilerle giriş yaptığını belirterek, "Koridorda rastladığı yurt görevlisi bir çalışana önce omuz atıyor, sonra küfür ve tehditler savuruyor, yetmiyor suratına yumruk atmak suretiyle darp ediyor. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yurt çalışanı gözü dönmüş bu kişinin elinden alınıyor. Konu emniyete intikal ettiriliyor polis olay yerine gelerek güvenlik kamerası görüntülerini alıyor, olay ile ilgili adli kovuşturma başlatılıyor" dedi.

"Bu çirkin davranışı kınıyoruz, adli ve idari soruşturmalar derhal açılmalı, bu sorumsuz ve çirkin davranışın hesabı sorulmalı"

İbrahim Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmakla görevli bir sendikacının bir kamu kurumunda üstelik görevi başındaki bir devlet memuruna yaptığı bu çirkin davranış ne bir sendikacıya ne de bir kamu çalışanına yakışacak bir davranış değildir. Bir sendikacı olarak her şeyden önce böylesi bir duruma bir sendikacının düşmüş olmasından utanç duyuyorum. Sendikacı mısın yoksa kabadayı mısın diye sormaktan kendimi alıkoyamıyorum. Kamu çalışanlarına karşı uygulanan şiddet kimden ve nerden geldiğine bakmaksızın karşısındayız. Bu çirkin davranışı şiddetle kınıyor ve darp edilen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Olayın sorumlusu kişi hakkında gereken adli ve idari soruşturma derhal açılmalı ve gereği yapılmalıdır. Bu konuda başta Eskişehir Valimiz Hüseyin Aksoy, Gençlik Spor İl Müdürü Osman Ercan ve bu kişinin asıl görev yaptığı Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. Görevi başındaki bir devlet memuruna güvenlik kameralarının ve herkesin gözleri önünde bu davranışı yapan kişiye gereken soruşturma açılsın yaptığı sorumsuz ve çirkin davranışın hesabı sorulsun."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@