banner163

Mustafa Kemal Ortaokulu bina yetersizliğinden kapanıyor

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi içinde bulunan Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu'nun, ortaokul bölümü kademeli olarak kapatılacak, bu sene 5. sınıfa öğrenci alınmayacak. Binanın artık hem ilkokul hem de ortaokul eğitimi verilmesine kapasitesinin yetmemesi ve kampüs içinde ek bir bina bulunamadığı için böyle bir karar alındığı öğrenildi. 

EĞİTİM 28.07.2022, 13:40 28.07.2022, 13:49
Mustafa Kemal Ortaokulu bina yetersizliğinden kapanıyor

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü içinde bulunan ve çoğunlukla Anadolu Üniversitesi personelinin çocuklarının eğitim aldığı Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu'nun ortaokul bölümünün kapatılacağı öğrenildi. 

medyamidas.com'un yetkililerden aldığı bilgilere göre, mevcut binanın uzun süredir hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerinin eğitim alması için yeterli olmadığı, Anadolu Üniversitesi personeli olan velilerden de çok talep gelmesi ve öğrenci sayısının artması ile mevcut binanın istenen kalitede eğitim verilmesine olanak vermediği belirtildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorunun çözümü için daha önce Anadolu Üniversitesi'nden ortaokul için kampüs içinde yeni bir bina tahsis edilmesini talep ettiği, ancak Anadolu Üniversitesi'nin yeni bina tahsis edemediği ifade edildi. 

Mevcut koşullarda öğrencilerin 39 -42 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kaldığını ifade eden yetkililer, ortaokul bölümünün kademeli olarak kapatılması yönünde karar alındığını belirtti. Bu sene 5. sınıfa öğrenci alınmayacağı belirtilirken, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin mezun oluncaya kadar mevcut binada aynı şekilde eğitimlerine devam edebilecekleri öğrenildi. 

Bölgede, kampüs yakınında 3 ortaokul daha bulunduğu, Mehmet Akif Ortaokulu, Subutay Aktan Ortaokulu ve Kardeşler Ortaokulu'ndaki kapasitelerin öğrenci alımınauygun olduğu ve Anadolu Üniversitesi personelinin çocuklarının bu okullarda da eğitim alabilecekleri ifade edilirken, bu sene Mustafa Kemal Ortaokulu 5. sınıfına alınmayacak öğrenci sayısınında 80 - 90 arasında olduğu ifade edildi. 

Yetkililer, önümüzdeki dönemde Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi içinde üniversitenin bir bina tahsis etmesi, yeni bina ihtiyacının çözülmesi durumunda yine yerleşke içinde bir ortaokul açılabileceğini de belirtiyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@