Örnek akademisyen Türk Dünyası Çocuk Vakfı'na konuk olacak

Köy okullarında gönüllü dersler veren Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın online söyleşisine konuk olacak... Vakıf Başkan, Vali Güngör Azim Tuna herkesi bu söyleşiye davet etti...

EĞİTİM 26.02.2021, 15:49 26.02.2021, 15:55
Örnek akademisyen Türk Dünyası Çocuk Vakfı'na konuk olacak

Köy okullarında gönüllü dersler veren ve eğitim için yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyesi, Fizik Profesörü Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın online söyleşisine konuk olacak. Söyleşi bu akşam (26 Şubat) saat 20.00'de Türk Dünyası Çocuk Vakfı'nın @tdcvakfi instagram adresinde canlı olarak yayınlanacak. 

Güngör Azim Tuna'dan davet 

Vakıf Başkanı ve Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, "Türk Dünyası Çocuk Vakfı söyleşilerinde bu akşam saat 20.00’de bu vatana, bu toprağın çocuklarına sevdalı, onların gizli yeteneklerinin farkına varmalarına, belki bir kıvılcımla fitillerini yakıp gelecek hayallerini gerçekleştirmelerine ve çabalamalarına vesile olmaya çalışan, yüce gönüllü bir insanı, Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyesi, fizik profesörü sayın Prof. Dr. Mustafa Böyükata'yı konuk ediyoruz. Akademik kariyerinin yanı sıra Hocamız, köy okullarına giderek oradaki öğrencilere gönüllü dersler verilmesini içeren projelerde yer almaktadır. Köy okullarında eğitim hayatına başlayarak büyük başarılara imza atan Aziz Sancar gibi kendisi de köy okullarında eğitim görmüş biri olarak köy okullarında halihazırda eğitim görmekte olan çocukların yetişmesi hususuna büyük önem vermektedir. Hocamız, bilimin sevdirilmesi ve bilim okuryazarlığının kazandırılması amacıyla, çeşitli deneylerle ve bireysel ve ekip çalışmasıyla eğlenceli bir şekilde çocuklara eğitim vermektedir. Bunun yanı sıra öğretmenlere ve üniversitelere yönelik verdiği proje fikri geliştirme ve proje yazım eğitimleriyle de "fikrin ortaya konulması, geliştirilmesi ve belli bir plana sokularak proje haline getirilmesinin öğretilmesi" bakımından da önemli bir sorumluluğu gönüllü olarak sürdürmektedir. Soruları ve değerli katkılarıyla bütün dostlarımız davetlidir" dedi. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@