banner163

ÖSYM sınavında şok! Telefonla girip soruları paylaşmış

DGS soru kitapçığını sosyal medyadan paylaşan adaya gözaltı

EĞİTİM 12.07.2021, 17:28
ÖSYM sınavında şok! Telefonla girip soruları paylaşmış

ÖSYM tarafından 11 Temmuz Pazar günü organize edilen Dikey Geçiş Sınavına (DGS) 300 bini aşkın aday katıldı. Sınavın ardından sosyal medyada soru kitapçığının görüntüleri sınava giren adaylar biri tasarından sosyal medyada paylaşışmıştı. adayın kimlik bilgisi tespi edildikten sonra kolluk birimleri tarafından gözaltına alındı.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÖSYM olayın sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğunu duyurdu. 

Kolluk birimleri tarafından gözaltına alındı 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2021-DGS hakkında yapılan açıklamada, "Sınav tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerinin paylaşıldığı görülmüştür. Adayın kimlik bilgisi tespit edilerek kolluk birimlerine intikal ettirilmiş ve aday kolluk birimlerince gözaltına alınmıştır" denildi.

''Tüm hukuki yollara başvurulacak''

2021 DGS'nin tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ifade eden ÖSYM, soru kitapçığından bazı kısımların görüntülerini paylaşan adayın kimlik bilgilerinin tespit edildiğini açıkladı ve ''Konuya ilişkin yapılan incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" bilgisini aktardı. 

Konuya ilişkin yapılan incelemede, fiilin sınavın sıhhatini etkilemeyen münferit bir olay olduğu anlaşılmış olup söz konusu aday ve ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında gerekli tüm hukuki yollara başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@