Rektör Erdal Radyo A’da İKAF’23 çalışmalarını anlattı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan İKAF’23 kapsamında yürütülen çalışmalar ve gündeme ilişkin konular hakkında bilgiler verdi.

EĞİTİM 21.01.2023, 10:04 21.01.2023, 10:07
Rektör Erdal Radyo A’da İKAF’23 çalışmalarını anlattı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal üniversitemiz bünyesinde yayın yapan Radyo A'da, sunuculuğunu Radyo A Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Öğr. Gör. Nebiye Özaydemir’in üstlendiği “Misafir Odası” programına konuk oldu. Rektör Erdal, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan İKAF’23 kapsamında yürütülen çalışmalar ve gündeme ilişkin konular hakkında bilgiler verdi.

Rektör Erdal: “Öğrencilerimiz çok büyük bir hazineye sahip”

Rektör Erdal, Radyo A’da gerçekleştirilen Misafir Odası programındaki söyleşide şunları söyledi: “Öğrencilerimizin ve gençlerimizin geleceğini planlaması bizim için çok önemli. Biz de bunu düşündük ve öğrencilerimize yönelik ek eğitimler ve çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’deki diğer üniversiteler gibi Kariyer Planlama Dersini 1’inci sınıflara veriyoruz. Bunu yapmamızın amacı, en başta farkındalık yaratmak. Üniversite öğrencisi mesleğini seçmiş bir şekilde üniversiteye geliyor. Buna yönelik olarak Üniversitemizdeki avantajlarımız oldukça fazla.  Kulüplerimizin çeşitliliği ve kulüp etkinliklerimiz sayesinde öğrencilerimiz çok büyük bir hazineye sahip olmuş oluyor.”

“İç Anadolu Kariyer Fuarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz”

Bu yıl Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23) hakkında bilgilendirmelerde bulunan Rektör Erdal, konuşmasının devamında şunları aktardı: “İKAF, kariyer planlama anlamında ve öğrencinin geleceğine yönelik çalışmalar anlamında önemli bir proje. Sloganımız ‘Kariyerini planla, geleceğini tasarla’ şeklinde. İstanbul ve Ankara dışındaki illerimizde yapılan kariyer fuarları öğrenciler için oldukça önemli. İç Anadolu’daki öğrenciler sektörlerin duayenleriyle tanışmak için sabırsızlanıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda bölgemizdeki 20 paydaş üniversite ile birlikte Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan İKAF’23’e ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Kapsam olarak en büyük kariyer fuarına ev sahipliği yapmış olacağız. Eskişehir’in konum olarak etkisi oldukça büyük. Kampüsümüzde gerçekleştireceğimiz İKAF’23 için Yunus Emre Kampüsü’nde Öğrenci Merkezi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Yemekhane ve büyük stüdyolarımızı kullanacağız. Çeşitli sektörlerden insanların konuk olarak yer alacağı fuara, buradaki gençleri keşfetmek ve öğrencilerimize istihdam sağlamak amacıyla herkesi bekliyoruz.

İKAF’23 ile pek çok iş ve staj olanağı gençlerle buluşacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Fuara 400’e yakın firma, kurum ve kuruluşun stant açarak katılacağı ve 50 bin öğrencinin fuarı ziyaret edeceği öngörülüyor. Öte yandan Fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrencilerimiz ise iş ve staj imkânlarının yanı sıra düzenlenecek söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri ile sektör öğrenci buluşmalarından faydalanabilecekler. Fuara katılacak olan öğrencilerimizin ve mezunlarımızın öncelikle henüz üye olmamışlarsa Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği 'Yetenek Kapısı'na yetenekkapisi.org adresinden üye olmaları gerekiyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@