banner163

Tepebaşı Belediyesi sporla destekliyor

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri'nde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliği ile özel gereksinimli bireylerin fiziksel gelişiminin desteklenmesi amacıyla da çalışmalar yapılıyor.

EĞİTİM 22.08.2023, 15:41 22.08.2023, 15:43
Tepebaşı Belediyesi sporla destekliyor

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri, spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliği ile özel gereksinimli bireylerin fiziksel gelişiminin desteklenmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi’nde Eskişehirlilerin hizmetine sunulan Yunus Emre Spor Tesisleri, kent halkının spor hayatına büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Yunus Emre Spor Tesisleri ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliği ile özel gereksinimli bireylerin fiziksel gelişiminin desteklenmesi için eğitim verilirken spor ile de tanıştırılıyor. Haftada iki gün 2’şer saat süren eğitimlerde motor becerilerini, el göz koordinasyonunu geliştirmek ve kemik kas sisteminin desteklenmesi amacıyla istasyon çalışması, spor aktiviteleri ve masa tenisi etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

“Dikkat gelişimine yardımcı oluyor”

Verilen eğitimlerden memnun olduğunu ifade eden Ayşe Köse “Oğlum Rüzgar otizm tanılı. Tepebaşı Belediye’nin bize sağladığı bu imkan çok güzel bir şey özel gereksinimli bireyler için. Her yerde bulabildiğimiz imkanlar değil bunlar. Bize böyle bir fırsat tanınmıyor. Bize bu fırsatı tanıdığı için Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a ve ilgilerinden dolayı hocamıza teşekkür ederiz. Masa tenisi otizmli çocuklarda dikkat gelişimi için gerçekten çok yardımcı oluyor. Oğlumun daha dikkatli olmaya başladı” diye konuştu.

“Burası bizim için bir nimet”

Ayten Karabatak, “Muhammet Emir’in annesiyim. Otizm tanısını çok sonradan aldık ama güzel ilerlemeler kaydettik. Spor alanında masa tenisi özellikle çok dikkatini çekti ve dikkatini toplaması açısından çok faydasını gördük. Burayı öğrendik. Belediyede böyle bir fırsat olduğunu öğrenince yazdırdık. Sayın Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Baba gibi bir başkanımız var. Her şey ile ilgili alakalı ve bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz. Burası bizim için gerçekten bir nimet” ifadelerini kullandı.

“Sosyal alanda kendini geliştiriyor”

Emel Köroğlu, “Kızım ırmak için geliyorum. Hafif zihinsel engelli kendisi. Sayın Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde çocuklarımız spordan faydalanıyor ve sosyal alanda kendilerini geliştiriyorlar. Sosyal yönde çok ilerledik, becerisi ve dikkati çok gelişti. Bizim çocuklarımız özel oldukları için çok fazla imkan olmuyor. Bu nedenle herkese öneriyorum bu tesisi” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@