Tepebaşı'nda çocuklar doğayı keşfediyor

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi çocuklara yönelik etkinlik ve eğitimleri devam ediyor...

EĞİTİM 25.08.2023, 18:46 25.08.2023, 18:51
Tepebaşı'nda çocuklar doğayı keşfediyor

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda 6-11 yaş arası çocuklar için düzenlenen Doğa ve Orman Uygulamaları Atölyesi sona erdi. Atölyeye katılan çocuklar, doğayı keşfetmeyi öğrendi. Tepebaşı Belediyesi’nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu Projesi, kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunmayı sürdürüyor. Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası yanında hazırlanan alanda faaliyetlerini gerçekleştiren Yeryüzü Ekoloji Okulu; doğayla ilişki kurmayı, doğaya erişimi, bir arada yaşama kültürünü, sürdürülebilirliği, yerel ekosistemle oynamayı, toplumsal aktivizmi, mekanı tanımayı ve mekan bilincini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Uygulama yaptılar

Bu kapsamda düzenlenen Doğa ve Orman Uygulamaları Atölyesi’ne katılan 30 çocuk, doğayı tanımak, doğa gözlemi ve duyusu geliştirme, geri dönüşüm ve el becerisi gibi konularda bilgi alırken uygulamalar da gerçekleştiriyor. Atölyenin ilk haftasında çocuklar, geri dönüşüm hakkında bilgi alırken geri dönüşüm atölyesinde kağıt yapımı gerçekleştirdi. İkinci haftasında ise gözlem becerilerini geliştirecek uygulamalar yaparak duyularını geliştirmeyi öğrendi.

Güvenli alet kullanımını öğrendiler

Atölyenin üçüncü haftasında el koordinasyonunu ve motor fonksiyonunu geliştirici aktiviteler yapan çocuklar, ip düğüm çeşitleri ile salıncak yapımını öğrendi. Çocuklar dördüncü haftada güvenli alet kullanımına yönelik çalışmalar gerçekleştirerek bir testereyi güvenli bir şekilde nasıl kullanmaları gerektiğini uygulamalı olarak deneyimledi. Ayrıca orman kaşifleri oyununu oynayan çocuklar, doğada aktif bir şekilde çevresini gözlemlemeyi, hayvan ve bitkilerin dünyasını öğrendi.

Doğadaki kuşları incelediler

Atölyenin son haftasında ise şehirde yaşayan kuşları tanıyan çocuklar, kuş gözlemciliği hakkında da bilgi aldı. Dürbünlerle Yeryüzü Ekoloji Okulu çevresinde yer alan kuşları gözlemleyen çocuklar, ilgilerini çeken kuşları resmettiler. Atölyeye katılan çocuklar ve aileleri, öğretici çalışmalarından dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@