Tepebaşı'ndan üreticilere eğitim... Sertifikalar verildi

Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticiler için gerçekleştirilen eğitim çalışması devam ediyor...

EĞİTİM 09.12.2021, 14:48
Tepebaşı'ndan üreticilere eğitim... Sertifikalar verildi

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak, Verimli Soğuk Hava Deposu” ve “Meyve Bahçe Tesisi, Budama, Aşılama Hastalık ve Zararlıları ile Mücadeleeğitimleri, üreticilerin ilgisi ile gerçekleştirildi.

BEBKA tarafından yürütülmekte olan 2021 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu” başlıklı hazırlanan projemizin takviminde yer alan Soğuk hava deposunda Tarımsal ürünlerin Muhafazası konulu eğitim, proje iştirakçisi olan ESOGÜ Ziraat Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Kenan Sönmez'in sunumuyla yapıldı. Budama eğitimlerinde ise katılımcılar, meyvecilikte fidan seçimi ve bahçe tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyonu, budama tekniği, zamanlarına göre budamalar (yaz - kış), meyve ağaçlarında dal şekilleri, budama sistemleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, bağcılıkta budama, gençleştirme budaması gibi konularda uzmanlardan eğitim aldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da eğitimlere katılan üreticilere katılım belgelerini takdim etti. Ataç konuşmasında, “Tepebaşı Belediyesi olarak tarım ile ilgili güzel işlere imza atmaya gayret ediyoruz. Arkadaşlarımızın gayretleri ve üniversitelerimizin destekleri ile anlamlı çalışmalar yapıyoruz. Budama eğitimlerimiz yıllardır devam eden önemli bir konu. Yanlış bilinen birçok uygulama var, o açıdan doğrusunun öğrenilmesi çok önemli. Meyve ağaçları başta olmak üzere budama ve aşılamanın verimli olacak şekilde yapılabilmesi için arkadaşlarımız önemli bilgiler aktardı. Sakintepe Soğuk Hava Depomuzu da bize devrolduktan sonra birçok çalışma yaparak kullanılabilir hale getirdik ve üreticilerimizin hizmetine sunduk. Son olarak bir BEBKA hibesi ile en büyük gideri olan elektrik masraflarına çözüm getirmek için adım  atıyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum, dinleyicilerimize de eğitimlerin yararlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etkinlik, katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@