banner163

Türk Dünyası Vakfı Eskişehir'de başlatıyor! Gençleri heyecanlandıracak proje

Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'de hayata geçireceği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği gençlere yönelik yeni projesi 14 Ekim'de düzenlenecek toplantıyla tanıtılacak.

EĞİTİM 10.10.2022, 16:54 10.10.2022, 17:27
Türk Dünyası Vakfı Eskişehir'de başlatıyor! Gençleri heyecanlandıracak proje

Türk Dünyası Vakfı Eskişehir'de yeni bir projeyi hayata geçireceğini duyurdu, projenin detayları 14 Ekim'de düzenlenecek toplantıyla açıklanacak. 

Türk Dünyası Vakfı tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından ‘’Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı’’ kapsamında desteklenen eğitim-kültür projesi olan "Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi’’ projesi 14 Ekim'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek toplantıyla tanıtılacak. 

Türk dünyasından öğrenciler de Eskişehir'de eğitim alacak 

Türk dünyasından gelecek öğrencilerin ve Eskişehir'deki gençlerin bilgi ve tecrübelerinin artırılmasına, dijital dünyada her geçen gün yerini almakta olan Kültür Endüstrileri unsurlarının geleceğini yakalamalarına imkân sunulması amaçlanan proje ile genç sanatçı ve girişimci adaylarının yeteneklerini sergileyebilecekleri olanakların sunulması, gençlerin Kültür Endüstrileri alanında ortak çalışma kültürü geliştirmelerine katkı sağlanması, ihtiyaç duydukları bilgi, tecrübe ve iyi uygulama alanlarına erişim sağlanması, farklı sektörlerin bir araya geleceği eğitim çalışmalarının yapılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Eskişehir'deki gençlerin de en çok istediği eğitimler bu projede 

Başta Türk Dünyası öğrencileri olmak üzere Eskişehir’de yükseköğrenim gören gençlerle 10 ay sürecek olan proje süresince toplamda 10 eğitim atölyesi, 12 uygulama atölyesi gerçekleştirileceği, ayrıca bilgisayar atölyelerinde NFT, Dijital kodlama, Kültür Endüstrilerinin dijital dönüşümü, Kültür ve dijitalleşme, Yeni medya ve Kültür algısı, blokchain teknolojileri, dijital ekonomi gibi konularda önemli eğitimler verileceği belirtiliyor. 

Prof.Dr. Nabi Avcı ve yetkililer 14 Ekim'de tüm detayları açıklayacak

Uzun soluklu ve Eskişehir'de gençlere yönelik çok önemli eğitimlerin verileceği proje ile ilgili tüm detayların 14 Ekim'de saat 17.00'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenecek toplantıda Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı ve yetkililer tarafından açıklanacağı ifade edildi.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@