Uluslararası öğrenciler şehitliği ziyaret etti

Uluslararası öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen oryantasyon faaliyetleri çerçevesinde Dumlupınar Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

EĞİTİM 23.06.2021, 10:04 23.06.2021, 10:13
Uluslararası öğrenciler şehitliği ziyaret etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) Kütahya'nın tanınırlığının artırılması ve tüm dünyaya anlatılması hedefinin gerçekleştirilmesi için uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi. 

Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Uluslararası Öğrencilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Batur'un destekleriyle düzenlenen gezide, üniversitenin logosunda da yer alan Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı ile Dumlupınar Şehitliği, Şehit Baba - Oğul Anıtı'nı ziyaret eden uluslararası öğrenciler, burada İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Gezi sırasında öğrenciler İslam coğrafyasının da kurtuluşunu simgeleyen topraklarda millî ve manevi değerler hakkında bilgilendirildi.

Öğrencileri Dumlupınar ilçesinde karşılayan Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimize gezi sırasında tarihi yerlerin önemi hakkında bilgilendirme yaptık. İlçemizin önemi hakkında gerekli olan tüm bilgileri verdik. Son olarak öğrencilerimize öğle yemeği ikramında bulunduk. Gezinin düzenlenmesinde ve ilçe tanıtımında emeği olan herkese teşekkür ederim'' dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@