1915 Çanakkale Köprüsü'nü yapan firmalardan... Eskişehir'in tramvay hattını da yapmıştı

Dünyanın en büyük ulaşım ve köprü projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı. Projenin yapımında yer alan Türk firmalardan biri dikkat çekti... O firma Eskişehir'deki tramvay hattını da yapmıştı. 

EKONOMİ 19.03.2022, 11:20 19.03.2022, 15:15
1915 Çanakkale Köprüsü'nü yapan firmalardan... Eskişehir'in tramvay hattını da yapmıştı

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük ulaşım ve projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü dün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 

Türk - Kore Ortak Girişimi ile inşa edildi 

Dünyanın en büyük orta açıklıklı köprüsü unvanına sahip olan ve bu konuda Türkiye'nin Japonya'yı da geçmesini sağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü yapan firmalardan birinin Eskişehir'deki tramvay hattını yapan firma olması da dikkat çekti. Dünyanın en büyük köprü projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü projesi "Daelim-Limak-SK E&C-Yapı Merkezi Türk-Kore Ortak Girişimi" tarafından inşa edildi.

Ortak girişimde "Yapı Merkezi" de var... Eskişehir'deki tramvay hattını yapmıştı 

Ortak girişimde yer alan Yapı Merkezi İnşaat firması, aynı zamanda Eskişehir'de tramvay hatlarını da yapan firma... 2004 yılında Eskişehir'de ilk tramvay hattı sistemi yapıldığında Yapı Merkezi İnşaat, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay hatlarını yapması için tercih ettiği  firma olmuştu. Eskişehir'de tramvay hatlarını yapan ve o dönem bu projeyle ödül de alan firma, Kayseri'de yapılan hafif raylı sistemi de yapmıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@