Afyonkarahisar da geçiyor... Eskişehir de geçer mi?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı da açıkladı... Afyonkarahisar da geçmeye hazırlanıyor... Eskişehir de geçer mi?

EKONOMİ 17.03.2021, 11:45 17.03.2021, 12:39
Afyonkarahisar da geçiyor... Eskişehir de geçer mi?

Türkiye'de birçok büyükşehir belediyesi şehir içi ulaşımda elektrikli otobüslere geçmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliye'de Türkiye'nin ilk sürücüsüz yerli ve milli elektrikli otobüsünü test etmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara'daki eski otobüsleri belediyenin imkanları ile elektrikliye çevirmeye başladıklarını açıklamıştı. 

Afyonkarahisar da elektrikli otobüse geçiyor 

Elektrikli otobüs konusunda yeni bir açıklama da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'ten geldi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yüzde 100 yerli üretim elektrikli otobüsü inceledi. Direksiyon başına geçen Zeybek, yeni nesil otobüsü test etti. Toplu taşımada şehre kazandırılması düşünülen otobüsün, ulaşımda sıfır emisyon ile çevre dostu bölgeler oluşturulması, dur-kalkın sık olduğu bölgelerde verimliliği arttırması ve engelliler de düşünülerek tasarlanmasıyla ön plana çıktığı belirtildi. 

Deneme sürüşleri yapılacak 

Firma yetkilisinden bilgi alan Belediye Başkanı Zeybek hem yerli, hem temiz enerji hem de konforuyla öne çıkan yenil nesil otobüsün, tam şarjla 230 ila 240 km yol kat ettiğini ifade ederek otobüsün bir süre şehrimizde deneme sürüşü yapacağını söyledi.

Eskişehir'de sadece Tepebaşı Belediyesi almıştı

Eskişehir'de sadece Tepebaşı Belediyesi'nde Yaşam Köyü projesi kapsamında AB'den alınan hibe kredi ile temin edilen yerli üretim elektrikli otobüsler bulunuyor. 

Eskişehir Büyükşehir'in halen yok

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin halen elektrikli otobüsü bulunmuyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eski otobüsleri belediye imkanları ile elektrikli otobüslere dönüştüreceği açıklaması sonrasında bu durum daha da dikkat çekmişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@