Ahmet Ataç: Eskişehir'in önemli bir merkezi haline geldi

Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında turizm sektörü ve oteller için verilen eğitimlere katılan işletmelere eğitim katılım belgeleri verildi. Ahmet Ataç, Eskişehir turizmine ilişkin açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 31.07.2022, 17:01 31.07.2022, 17:04
Ahmet Ataç: Eskişehir'in önemli bir merkezi haline geldi

Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında turizm sektörü ve oteller için verilen eğitimlere katılan işletmelere eğitim katılım belgeleri verildi.

Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’nin turizm sektörü ve otellerini ele alan ilk modeli tamamlandı.

Sürdürülebilir Otelcilik Eğitimlerine katılan işletmelere düzenlenen törenle katılım belgeleri takdim edildi. Tepebaşı Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra eğitime katılan 13 otel işletme temsilcileri ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli katıldı.

"Fabrikalar bölgesi Eskişehir’in önemli bir merkezi haline geldi"

Düzenlenen programda konuşan Ataç, “2003 yılında Tepebaşı’nın planlarını yaparken, Fabrikalar bölgesinde özel bir plan hazırladık. Hizmet sektörlerini, turizm ve hizmet sektörünü ön plana alan bir çalışma gerçekleştirdik. Bugün baktığımızda, Eskişehir’in önemli bir merkezi haline geldi. 1999 öncesinde şehrimize gelen bir iş insanı ya da turist, sadece gündüzü Eskişehir’de geçirip konaklama için Bursa’ya gidiyordu. Konaklama, turizm adına çok ciddi bir sıkıntı vardı. Bu planlamayı da özellikle konaklama, yeme-içme, alışveriş, eğlence gibi sektörlere yer vererek yaptık. Neticede planımızın hayata geçmesi ile birlikte Tepebaşı’nın gelişimi de olabildiğince en iyi şekilde gerçekleşti. Aynı zamanda içinde Tepebaşı Belediyesi, bir taraftan da yenilenebilir enerji konusuna yöneldi. Bu konuda da örnek çalışmaları ve projeleri oldu. Bu projelerden biri de Sürdürülebilir İşletmeler Projesi oldu. Bu proje kapsamında da ilk olarak turizm ve sektöründen başlayarak çeşitli eğitimler gerçekleştirdik. Eğitimlerin başlamasıyla da sizlerden iyi haberleri alıyorum” dedi.

İşletmeciler ise, eğitimin kendileri için çok iyi ve verimli geçtiğini belirterek Tepebaşı Belediyesi ve ekibine teşekkür etti. Başkan Ataç, program sonunda eğitime katılan 13 otel işletmecilerine katılım belgelerini takdim etti.

Katılım belgesi alan işletmeler ise şunlar: “Ramada Plaza Wyndham Eskişehir, Senna City Hotel, Hilton Garden Inn Eskişehir, Omm Inn Hotel, Dedepark Hotel, Tynbris Hotel, Soyiç Hotel, Tasigo Eskişehir Otel, Eskişehir Grande Stella Hotel, Anemon Eskişehir Ote, Grande Arte Hotel, Park Dedeman Eskişehir, Nova Vista Peluxe ve Suites.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@