Bahar Bilen: Eskişehir esnafı yenisine dayanamaz

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen veryansın etti: "Caddeler tıklım, tıklım, birçok yerde önlem yok... Eskişehir esnafı yeni bir kapanışı kaldıramaz, dayanamaz..."

EKONOMİ 25.03.2021, 16:12
Bahar Bilen: Eskişehir esnafı yenisine dayanamaz

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen yaptığı açıklamada, "Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımız yeni bir kapanışı kaldıramaz" dedi. 

"Vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz"

Bahar Bilen, "HES kodu ile müşteri alan, maske-mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyan, haftanın yedi günü tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından denetlenerek elinden gelenin fazlasını yapan esnafımız ikinci bir kapanma ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlardan daha fazla duyarlılık bekliyor" diye konuştu. 

"Artık esnafın canına tak etti"

Bahar Bilen, "Park ve bahçeler meydanlar hareketlendi ama hiçbir tedbir alınmıyor. Büyük alışveriş marketleri tıklım tıklım yine önlem yok. Virüsün kaynağı lokantalar degil, bizi artık cezalandırmaktan vazgeçin, lütfen. Kanun herkese eşit uygulanmalıdır. Mücadele edilecekse top yekün mücadele edilmelidir. Bir tarafta başı boşluk yapılıp, gözardı edilen tedbirsizlikler silsilesi var iken esnafa gelince virüsün kaynağı gibi gösterilmesi artık esnafın canına tak etmiştir. Kontrollü normalleşmenin sürdürebilmesi ve piyasada çarkların dönebilmesi için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

"Esnafımız ikinci bir kapanma istemiyor"

Bilen, "Bir yıldır büyük sıkıntı yaşayan, işyerleri kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken ikinci bir kapanma ile karşılaşmak istemiyor" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@