Bakan Bilgin'den emekli ve memur zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emekli ve memur zammı açıklaması...

EKONOMİ 24.06.2022, 16:35
Bakan Bilgin'den emekli ve memur zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerinde zam yapılacağını söyledi. Bilgin, asgari ücretle görüşmelerin sürdüğünü, önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını kaydetti.

Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracağız. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40... Ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" diye konuştu.

Asgari ücrette artış olup olmayacağı da merak ediliyor. Bakan Bilgin bu konuya da değindi. Yılbaşında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını hatırlatan Bilgin, "Yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu" dedi.

Bilgin, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki hafta açıklama yapılacağını dile getirdi.

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Merkez Bankası’nın yüzde 3,77 beklentisinin de yansımasyla enflasyon farkı olarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 40'a yakın zam yapılması bekleniyordu.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@