Bakan Varank'tan Anadolu Üniversitesi'ne özel ziyaret... Öğrencilere bir de sürpriz yaptı

Eskişehir'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Üniversitesi'ni de ziyaret etti... Kurulmakta olan yeni merkezle ilgili bilgiler aldı, girişimcilerle görüştü, öğrencilere de bir sürpriz yaptı.

EKONOMİ 04.10.2022, 14:55 04.10.2022, 15:12
Bakan Varank'tan Anadolu Üniversitesi'ne özel ziyaret... Öğrencilere bir de sürpriz yaptı

Eskişehir'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Üniversitesi'ni de ziyaret etti, genç girişimciler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi hakkında bilgi aldı 

Bakan Varank, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’dan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle üniversitede kurulmakta olan Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi hakkında bilgi aldı.

Varank ayrıca girişimcilik ve yürütülmekte olan oyun ve animasyon alanındaki çalışmaları da yerinde inceledi.

Ziyarete Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, il protokolü ve öğretim üyeleri de katılım gösterdi.

Sensiball teknolojisini yerinde inceledi

Bakan Varank, ziyarette ATAP A.Ş.’nin Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde bulunan Teknopark binasında patent hak sahipliği Anadolu Üniversitesinde olan Sensiball teknolojisini yerinde inceledi.

Ardından Bakan Varank ve beraberindeki heyet, ANAÇ Kuluçka Merkezini ziyaret ederek Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisinin (ARİNKOM TTO) desteği ile kuluçka hizmeti alan girişimcilerle buluştu.

Bakan Varank'tan öğrencilere pizza sürprizi 

ANAÇ’ın ardından Güzel Sanatlar Fakültesine geçerek öğrencilerimizin Motion Capture ve Cintiq atölyelerindeki çalışmalarına katılan Bakan Varank, öğrencilere pizza ve kahve ikram etti.

Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Bakan Varank, öğrenciler tarafından geliştirilen oyun ve animasyon projelerini de inceledi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@