banner163

Balıkesir'de öğrencilere ulaşımda büyük güzellik... Zam değil indirim!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Balıkesir'deki öğrencilere ulaşımda büyük indirim geldi... Öğrenciler bu habere çok sevindi.

EKONOMİ 28.09.2022, 13:34 28.09.2022, 14:41

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla geçtiğimiz yıl 4,5 TL olan KYK-Kampüs Hattı sefer ücreti, öğrencilere özel hazırlanan abonman tarifeleriyle 2,80 TL’ye düşürüldü. Ayrıca okulun ilk haftası olması sebebiyle KYK-Kampüs Hattının sabahki ilk seferinde Büyükşehir tarafından öğrencilere müzik ziyafeti verildi.

Öğrencilerin kullandığı otobüsler yenilendi, sefer sayıları artırıldı 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilerin daha konforlu, rahat ve uygun fiyatlı ulaşım hizmeti alabilmeleri maksadıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencileri için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)-Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü arasında çalışan araçlar ile ilgili çalışmalar başlattı.

Mevcut araçların renkleri değiştirildi, şoförlerinin tek tip kıyafet giymeleri sağlandı, ayrıca 3 adet 18’er metrelik körüklü araçlar dâhil edilerek sefer sayıları artırıldı.

Abonman tarifeyle tek biniş 2,80 TL oldu... Öğrenciler çok sevindi, otobüste müzik ziyafetiyle kutlandı 

Ayrıca okulun ilk haftası olması sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları tarafından KYK-Kampüs Hattının sabahki ilk seferinde araçta müzik ziyafeti verildi.

Üniversiteliler de müzik eşliğinde yolculuklarını gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz yıl 4,5 TL olan öğrenci ücreti bu yıl 4 TL olarak revize edildi. Ayrıca öğrenci abonman tarifeler oluşturarak bir binişi 2,80 TL’ye kadar düşürdü.

Yücel Yılmaz konuya el attı, otobüsler Büyükşehir bünyesine katıldı 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilerin konforlu ve uygun fiyat ile seyahat edebilmesi için KYK-Kampüs Hattındaki esnafla anlaşıp, otobüsleri Büyükşehir Belediyesi bünyesine kattı. Büyükşehir, şoföründen otobüs konforuna, otobüs sayısının yükseltilmesinden bekleme sürelerinin azaltılmasına kadar ulaşım sisteminde büyük bir dönüşüm yaşandı.


Şehir Merkezi ile 28 kilometre uzaklıkta bulunan Balıkesir Üniversitesi arasında mesafenin uzun olması nedeniyle fiyatı, şehir içindeki diğer hatlardan her zaman daha fazla olan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)-Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü Hattı, Başkan Yücel Yılmaz’ın duruma el atmasıyla, şoför esnafı da memnun edilerek diğerleriyle eşitlendi. Öğrencilerin daha konforlu, rahat ve uygun fiyatlı yolculuk yapabilmeleri amacıyla, KYK-Kampüs Hattını çalıştıran 61 şoför esnafıyla anlaşmaya varılarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet tek elden verilmeye başlandı.

Şoför esnafının da destekleriyle sistem artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetiliyor. Araçların fiziki modernizasyonunu yapan Büyükşehir Belediyesi; mor olan otobüsleri diğer belediye otobüsleri gibi kırmızıya çevirdi, şoförler ise tek tip kıyafete döndü. Ulaşıma bir standart getirildi.

Bekleme süresi maksimum 2 dakika

Akıllı belediyecilik hizmetlerini de sisteme entegre eden Büyükşehir Belediyesi; saha denetim kontrolleri ve yoğun duraklara kurulan veri izleme istasyonları sayesinde araçların duraklarda bekleme aralıklarını minimuma indiriyor. Böylelikle yoğun saatlerdeki seferlere; 3 adet 18’er metrelik körüklü araçlar dâhil edilip, üniversiteye erişim süresi minimum düzeye çekilerek bekleme aralıkları en yoğun saatlerde maksimum 2 dakika oldu.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@