Bitcoin'de sert düşüş!

O açıklama sonrası Bitcoin'de sert düşüş!

EKONOMİ 23.02.2021, 10:36
Bitcoin'de sert düşüş!

 50 bin dolar bandını aşan Bitcoin sert düşüş yaşadı. Bir günde yatırımcılarına yüzde 16 kaybettirdi. Kripto para birimi Bitcoin'de sert fiyat hareketleri devam ediyor.

Bitcoin tarihi seviyeleri sonrası düşüş yaşadı. Bitcoin geçtiğimiz gün 57 bin 925 dolar ile tarihi rekora ulaşırken aradan sadece bir gün geçmesine rağmen 48 bin 773 dolara geriledi. Böylece Bitcoin 24 saatte yaklaşiık yüzde 16 oranında değer kaybetmiş oldu. 

ABD Hazine Bakanı'ndan açıklama gelmişti 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinden Bitcoin'in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını belirterek, söz konusu kripto para birimini "verimsiz" ve "spekülatif" olarak nitelendirmişti. Yellen yaptığı açıklamada, "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim” demişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@