Bölgedeki tek tesis İnönü'de... Çiftçilerin yüzü güldü

İnönü Belediyesi tarafından 2018 yılında hayata geçirilen proje bölge tek olma özelliğini taşıyor...

EKONOMİ 19.10.2021, 13:35 19.10.2021, 14:01
Bölgedeki tek tesis İnönü'de... Çiftçilerin yüzü güldü

Eskişehir'de İnönü Belediyesi tarafından 2018 yılında geliştirilen proje ile zirai mücadelede etkili olan kınalı keklikler doğayla buluşmaya devam ediyor. 

İnönü Belediye Başkanlığı tarafından 2018 yılında Fen İşleri Şantiyesinde temelleri atılan ve bölgede tek olma özelliğini taşıyan Keklik Üretim Merkezi'nde üretimi yapılan kekliklerin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Keklik üretimiyle çiftçilerin süne gibi zararlılarla mücadelesine destek veriliyor... Üretime büyük katkı 

150 Yumurta ile başlanan ve şu anda 70 anaç 380 yavru olmak üzere toplamda 450 keklik kapasitesine sahip üretim merkezinde üretilen keklikler zirai mücadele ve doğal dengeye katkı sağlamak amacı ile ilçe sınırları içerisinde doğaya salınıyor. Vatandaşların da büyük ilgi duyduğu keklik üretimine talep edilmesi halinde İnönü Belediyesi keklik üretim merkezinden ücretsiz olarak keklik verilirken, zirai mücadele ve doğal dengenin oluşması için verilen katkıdan dolayı keklik ve doğaseverler İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a teşekkür ettiler.

Milletvekili Günay da desteklemişti 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da daha önce Keklik Yetiştirme ve Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile keklikleri doğaya salmış, projenin önemine dikkat çekerek destek vermişti. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, keklik üretimine çiftçilerin süne gibi zararlılar ile mücadelesi için büyük önem verdiklerini belirterek, belediyenin kendi olanakları ile böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@