Büyükşehir: URAYSİM için yürütmeyi durdurma aldık 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, URAYSİM projesine karşı dava açmıştı... Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi: "İdare Mahkemesi'nde açtığımız davada yürütmeyi durdurma kararı aldık"

EKONOMİ 26.04.2022, 17:39 26.04.2022, 17:51
Büyükşehir: URAYSİM için yürütmeyi durdurma aldık 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, URAYSİM projesine karşı dava açmıştı... Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi: "İdare Mahkemesi'nde açtığımız davada yürütmeyi durdurma kararı aldık"

Büyükşehir basın bülteni ile duyurdu: "URAYSİM için yürütmeyi durdurma aldık"

Eskişehir'de çok sayıda kent yöneticisinin, sanayi ve iş dünyası temsilcilerinin desteklediği, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından çalışmaları süren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteklediği URAYSİM projesi ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi URAYSİM projesinin iptali için dava açmış ve bu durum başta AK Parti olmak üzere birçok kesimden tepki toplamıştı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin başvuru ile İdare Mahkemesi'nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtildi. Açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının gerekçesinin "kamu yararı olmadığı" ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davada mahkeme, geçtiğimiz aylarda uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti atamıştı. Bilirkişi heyeti ise hazırladığı raporda, projede kamu yararı olmadığı yönünde görüş belirtmişti. İdare Mahkemesi de bu bilirkişi heyeti raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verdi. Gerekçeli kararın son bölümünde, "bilirkişi raporunda belirtilen nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir" denildi"

ESO Başkanı Kesikbaş'tan da tepki gelmiş, "URAYSİM engellenmemeli, on binlerce insana istihdam sağlanacak" açıklaması yapmıştı 

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, URAYSİM'in sadece Eskişehir için değil ülkemiz için de ciddi stratejik fayda sağlayacak ve en önemlisi on binlerce insana istihdam ile gelir kapısı olacak bir proje olduğunu belirterek engellenmemesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Kesikbaş'ın açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@