Çeşit arttı talep düştü... Balık fiyatlarında son durum

Balık fiyatlarında son durum... Hamsi ne kadar oldu?

EKONOMİ 24.10.2021, 12:48
Çeşit arttı talep düştü... Balık fiyatlarında son durum

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlayan avlanma sezonu sonrası balıkçılar, çeşitlerin fazla olduğunu ancak fiyatların da etkisiyle talebin düşük olduğunu belirtiyor.

15 Nisan tarihinde sona erecek olan avlanma sezonunda şu ana kadar Karadeniz’de tezgahlar istavrit balığı ile bereketlenirken, yerli hamsi ise en çok talep gören balık olarak tezgahlarda yer alındı. Balıkçılar, fiyatlardaki artış nedeniyle insanların geçen yıllara göre daha az balık aldığını, bu sezon hareketliliğin düşük olduğunu ifade etti.

Balık fiyatlarında son durum... Hamsi ne kadar oldu?

Tezgahlarda hamsi 20, palamut tane 35, mezgit 25, deniz levreği 70, çinakop 40, istavrit 15 ve olta mezgidi ise 50 liradan satılıyor.

Sezon başında kilogramı ortalama 40 lira olan hamsi, bolluk dolayısıyla 20 liradan satılmaya başlandı. Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirirken hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Son günlerde balıkçıların palamut dışında bol hamsi yakaladığını belirten balık satıcısı Hüseyin Coşar,” Balık tezgahlardaki hamsinin fiyatı yarı yarıya düştü. Havaların soğumasıyla balığın bollaşmasını ve bu paralelde fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. Hamsinin bol olmasından hem vatandaş memnun hem biz memnunuz” dedi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@