CHP'li Çakırözer: Kapanmada satılamayanlar çöpe gidiyor

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kapanmada satılamayanlar çöpe gidiyor... Eskişehirli çiftçilerin zararı karşılanmalı...

EKONOMİ 09.05.2021, 13:45
CHP'li Çakırözer: Kapanmada satılamayanlar çöpe gidiyor

 Seralarda üreticileri dinleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sadece Eskişehir’imizde değil Türkiye’nin dört bir yanında on binlerce üretici zor durumda. Ürünleri, emeği çöpe giden üreticilerimize devlet maddi destek sağlamalı. Zararlar karşılanmalı” dedi. 

"Tonlarca yeşillik çöpe atıldı, destek verilmeli"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde 17 günlük tam kapanmada yetiştirdikleri ürünleri satamayan ve çöpe dökmek zorunda kalan sebze ve meyve üreticilerini dinlediklerini belirterek, Mihalgazi’nin Karaoğlan köyünde bir üreticinin halde satamadığı kasalarca rokayı çöpe döktüğünü, iki ilçedeki binlerce üreticinin satamadığı yeşilliklerin de tarlalarda kaldığını, çöpe atıldığını söyledi. Milyonlarca lira zararı olduğunu ile getiren üreticilerin mağduriyet yaşadığını söyleyen CHP’li Çakırözer, üreticilerin zararının karşılanması ve ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiye maddi destek verilmesini istedi. 

Çakırözer: Bu zarara karşılanmalı 

Seralarda çiftçileri dinleyen CHP’li Çakırözer, “Mihalgazi, Sarıcakaya bölgemiz Eskişehir’de seracılığın en fazla yapıldığı, İç Anadolu’nun Antalya’sı olarak bilinen bölge. 17 günlük tam kapanma sera üreticilerimizi olumsuz etkiledi. Haller kapalı, pazarlar açılmadığı için ürünler elde kaldı. Çöpe döküldü. Türkiye’nin neresinde olursa olsun kapanmadan olumsuz etkilenen tüm çiftçilerimizin zararları karşılanmalıdır. Üreticilerimize maddi destek sağlanmalıdır” dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@