Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama bekleyen öğretmenlere müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programında atama bekleyen öğretmenler için müjdeyi verdi...

EKONOMİ 10.01.2022, 16:46 12.01.2022, 16:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama bekleyen öğretmenlere müjde!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  atama bekleyen öğretmenlere müjdeli haberi verdi. Erdoğan, ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, “Milletimizin kültürünü ve inancını yaşatma vasıtası olarak gördüğü, bunun için de ilk günden itibaren sıkı sıkıya sarıldığı imam hatip okulları da tehdit olarak değerlendirildi. Kendi mecrasında önemli mesafe kat eden endüstri meslek ve teknik liseleri ise bu okulların ülkenin kalkınması v gelişmesindeki rollerini umursamayanlar tarafından ağır darbelere maruz bırakıldı.

Özellikle darbe ve vesayet dönemlerinde eğitim sistemimize yapılan anti demokratik müdahalelerle eğitim sistemimiz iyice çıkmaza sürüklendi. Evlatlarımıza kendilerini korkusuzca ifade edebilecekleri, ideallerinin peşinden gidebilecekleri, hayallerini özgürce geliştirebilecekleri imkanlar sunulmadı. 28 Şubat zihniyetinin adeta bir hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı katsayı uygulamasının olumsuz etkilerini bugün bile hissediyoruz.

Göreve geldiğimizde her alanda olduğu gibi eğitimde de sorunlarla boğuşarak işte böyle bir Türkiye manzarası ile karşılaştık. Ülkemizin tepesinde karabulutlar dolaşıyor, insanlarımızın geleceğe dair umutları giderek zayıflıyordu. Sanayicimizden öğretmenlerimize, emeklilerimizden gençlerimize kadar toplumun tüm kesimleri adeta kan ağlıyordu. Hemen kolları sıvadık ve milletimize Türkiye'yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdik.

Bunların da eğitim, sağlık, adalet, emniyet olduğunu ifade ettik. Milletimize olan diğer taahhütlerimiz gibi bu sözümüze de hep sadık kaldık. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, eğitim meselesinin ikinci plana itilmesine müsaade etmedik. Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını hep eğitime ayırdık.

2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken 2022 yılında bu rakam yükseköğretim dahil 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 343 binden 606 bin sevilesine taşıyarak ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumları ile donattık. Bugüne kadar yaptığımız 714 bin 429 atama ile okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@