Ekrem Birsen'den Eskişehir esnafı için çağrı 

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'den Eskişehir esnafı için çağrı: "Acilen yapılması gerekiyor"

EKONOMİ 04.10.2021, 16:04 04.10.2021, 16:21
Ekrem Birsen'den Eskişehir esnafı için çağrı 

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Pandemi döneminden en olumsuz yönde etkilenen kesim olan esnaf ve sanatkarlarımız, bu dönemi atlatmak için büyük ölçüde kredi kefalet kooperatifleri kredilere yönelmişlerdir. Ancak Pandeminin etkilerinin uzamasıyla kredi taksitlerinin ödenmesinde güçlükler yaşanmıştır.Hükümetimiz tarafından alınan yerinde ve doğru kararlarla ödenemeyen kredi kefalet kooperatifi kredi taksitleri 3 defa ertelenmiş ve esnaf sanatkarların bu zorlu süreçte rahat nefes almaları sağlanmıştır" dedi. 

"Borçların acilen yapılandırılması gerekiyor"

Birsen, "Ancak Pandeminin etkilerinin halen devam etmesi, pandemi döneminde biriken elektrik, su, vergi, SGK ve diğer borçların ödenememesi ve değişen ticari hayata ayak uydurmakta zorlanan birçok esnaf ve sanatkarımız can simidi olarak kullandıkları kredi kefalet kooperatifleri kredilerinin biriken taksitlerini ödeyemeyecek durumdadır. Bu nedenle kredi kefalet kooperatifi kredilerinin acilen yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda mevcut kredi limitlerinin 50 bin TL arttırılarak, mevcut kredi borçlarının ve faizlerinin tamamının içerisinden düşüldüğü ve kalan tutarın esnaf ve sanatkarlara ödendiği ve böylece icraya düşmeden kredi borçlarının 5 yıla yayılarak yeniden yapılandığı bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu. 

"Teklifimizi ilettik, takip ediyoruz"

Birsen ayrıca, "İpotek olarak da, zaten daha önce 40 bin TL üzerindeki krediler için verilmiş olan taşıt ve gayrimenkul ipoteklerinin günümüz şartlarıyla yeniden değerlenmesiyle oluşacak değer artışları ilave olarak verilecek krediler için yeterli olacağından ilave ipotek verilmesine gerek kalmayacaktır.Talebimizin hükümetimiz tarafından uygun görülmesi halinde zor durumdaki esnaf ve sanatkarların ayakta kalabilmeleri için önemli bir destek sağlanmış olacaktır. Teklifimiz Ticaret Bakanlığımıza ve Eskişehir Milletvekillerine iletilmiş olup, tarafımızca yakından takip edilmektedir" dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@