banner163

Ekrem Birsen: Eskişehir esnafı mutlulukla karşıladı... Teşekkür ederiz

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'den açıklama: Eskişehir esnafı mutlulukla karşıladı... Teşekkür ederiz...

EKONOMİ 06.10.2021, 15:39
Ekrem Birsen: Eskişehir esnafı mutlulukla karşıladı... Teşekkür ederiz

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarını değerlendirdiği açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından itibaren pek çok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını, bu süreçte eğitimin uzaktan eğitimin yöntemi ile devam ettirildiğini, ancak uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağını ve hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarının belirlenen tarihlerinde faaliyete geçirmesi için her türlü tedbiri alındığını belirtmişlerdir" dedi. 

"Bu açıklama Eskişehir'de mutlulukla karşılandı"

Birsen, "Bu açıklama şehrimizde bunan üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla gelecek olan öğrenciler ile canlanacak olan birçok faaliyet kolunda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız tarafından mutlulukla karşılanmıştır. Ayrıca bundan sonra covid-19 vakaları nedeniyle okullarımızda tam kapanma yerine kısmı alınan önlemlerle sürecin atlatılmaya çalışılmasına verilen öncelik yine esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik beklentileri açısından daha güvenli bir ortam oluşturmaktadır" diye konuştu. 

"Üniversitelerde uzaktan eğitim esnafı zor duruma düşürdü"

Birsen, "Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde üniversitelerin uzaktan eğitim ile faaliyetlerine devam etmeleri, 3 üniversitesi ile eğitim kenti olan şehrimizin hareketliliğine önemli ölçüde engel olmuş ve  esnaf sanatkarlarımızın iş yapamayarak ekonomik açıdan zor duruma düşmelerine neden olmuştur" dedi. 

"Yüz yüze eğitimle ekonominin yeniden canlanacağına inanıyoruz"

Birsen, "Üniversitelerimizin yüz yüze eğitime başlamalarıyla şehir ekonomisinin yeniden çanlanacağına, zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımızın yeniden işlerine sarılarak ekonomik zorlukları aşabileceklerine inanıyoruz" diye konuştu. 

"Tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz"

Birsen ayrıca, "Üniversitelerimizde gerekli tüm tedbirleri alarak yüz yüze eğitim kararı alan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve emeği geçen eski Milli Eğitim Bakanımız Eskişehir Milletvekili Sayın Nabi Avcı’ya ve üniversite rektörlerimize tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz" diye ekledi. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@