banner163

Elon Musk, kendi sosyal medya platformunu mu kuruyor?

Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan yine dikkatleri çeken paylaşımlar geldi...

EKONOMİ 27.03.2022, 11:16 27.03.2022, 11:21
Elon Musk, kendi sosyal medya platformunu mu kuruyor?

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, twitter hesabından yaptığı açıklamayla yeni bir sosyal medya platformu kurabileceğinin sinyalini verdi.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a bir kullanıcı "İfade özgürlüğüne öncelik veren, propagandanın en aza indirildiği ve açık kaynaklı bir algoritması olan bir sosyal medya platformu kurmayı düşünür müsün?" diye sordu.

"Yeni bir platforma ihtiyaç var mı?"

Musk, bunu ciddi şekilde düşüneceğini söyledi. Elon Musk, Twitter hesabına "Yeni bir platforma ihtiyaç var mı?" sorusunu da sabitledi.

Elon Musk, iki gün önce de "İşleyen bir demokrasi için ifade özgürlüğü esastır, siz Twitter'ın bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu ile bir anket düzenlemişti. 

Ankete katılanların yüzde 70'ten fazlasının ''Hayır'' cevabını vermesi dikkat çekmiş, twitter'ın ifade özgürlüğü ilkesine sıkı sıkıya bağlı olmadığına inandıklarını söylemişlerdi. 

Elon Musk, Forbes dergisinin gerçek zamanlı milyarderler endeksine göre 270 milyar dolardan fazla servetiyle dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunuyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@