Emine Nur Günay açıkladı: Eskişehir'e 241 milyonluk yatırım

AK Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay açıkladı: Eskişehir'e 241 milyon liralık yatırım...

EKONOMİ 08.09.2022, 13:39 08.09.2022, 17:11
Emine Nur Günay açıkladı: Eskişehir'e 241 milyonluk yatırım

AK Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, DSİ tarafından Eskişehir’e yapılan ödeneklerin revize edildiğini belirterek, Tepebaşı, Beylikova, Günyüzü, Sarıcakaya, İnönü, Sivrihisar, Mahmudiye ve Seyitgazi ile birlikte 8 ilçeye toplam 241 milyon TL ödenek tahsis edildiğini duyurdu. 

Devletin her daim milletin yanında olduğunu belirten Milletvekili Günay, Eskişehir’e özel yatırımların devam edeceğini belirtti.

Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor. Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüz, inşa ettiği dev barajlarla başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede milletimize hizmet sunmaya devam ediyor. ‘Temiz Su Yeşil Vatan’ sloganını hayata geçiren politikaları uygulayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese hemşerilerim adına teşekkür ederim" dedi. 
 

8 İLÇEYE TOPLAM 241 MİLYON LİRA YATIRIM

DSİ tarafından Tepebaşı ilçesinde; 18 bin 720 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Gündüzler Barajı ve Sulaması, Emirceoğlu (Borabey) Göleti Sulaması ve Yukarıkartal Göleti Sulaması işlerinde sene başında 51 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek toplamda 113,5 milyon TL’ye yükseltildi. 

Beylikova ilçesinde; 12 bin 700 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Beylikova Cazibe Sulaması 2.Kısım işinde sene başında 24 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek 31 milyon TL’ye yükseltildi. 

Günyüzü ilçesinde; 67 bin 190 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Yukarı Sakarya Islahı ve Sulaması (Yaralı Pompaj Sulamaları 2.Kısım) ve Gökpınar Barajı işlerinde sene başında 18 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek toplamda 24 milyon TL’ye yükseltildi. 

Sarıcakaya ilçesinde; 4 bin 150 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Laçin Barajı ve Sulaması işinde sene başında 3,5 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek 18,5 milyon TL’ye yükseltildi. 

İnönü ilçesinde; 3.840 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek olan Tutluca 1 ve 2 Gölet Sulamaları işlerinde sene başında 4 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek 17 milyon TL’ye yükseltildi. 

Sivrihisar ilçesinde; 334 bin 150 dekarlık zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek Nasrettinhoca Barajı 2. Kısım Sulaması ile Sivrihisar Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri işlerinde sene başında 7,5 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek 13,3 milyon TL’ye yükseltildi. 

Mahmudiye ilçesinde; 300 bin dekarlık arazinin faydalanacağı Mahmudiye Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri işinde sene başında 6 milyon TL olan ödenek, ilave ödenekle revize edilerek 11 milyon TL’ye yükseltildi. 
 
Seyitgazi ilçesinde; 37 bin dekarlık arazinin faydalanacağı Seyitgazi 2. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri işinde sene başında 5 milyon TL olan ödenek, ilave ödeneklerle revize edilerek 13,2 milyon TL’ye yükseltildi. 

Prof. Dr. Emine Nur Günay, "8 ilçemize toplamda 241 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Eskişehir’imiz için hizmetlere devam" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@