Erdoğan'ın müjdesi dünyada gözleri bir anda Eskişehir'e çevirdi! Beylikova'da büyük heyecan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük nadir elementler rezerv alanı olan Eskişehir'in Beylikova ilçesinde dev bir üretim tesisi kuracaklarını açıklaması dünyada geniş yankı uyandırdı... Beylikova da bu müjdeyle havalara uçtu...

EKONOMİ 28.06.2022, 17:36
Erdoğan'ın müjdesi dünyada gözleri bir anda Eskişehir'e çevirdi! Beylikova'da büyük heyecan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye'nin nadir element sahalarından Eskişehir Beylikova'nın dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı olduğunu belirterek, burada ilk etapta yıllık 1200 ton cevher işleyecek üretim tesisi kuracaklarını açıklaması dünyada geniş yankı uyandırdı. 

Dünyanın gözü bir anda Eskişehir'e çevrildi 

Dünyada madencilik ve nadir element piyasalarında geniş yankı bulan açıklama, yurtdışındaki ekonomi çevreleri ve medyada da çok konuşuluyor ve nadir element piyasalarını hareketlendirdiği belirtiliyor. Toryum gibi nadir elementlerin çıkarılacağı belirtilen rezerv alan Eskişehir'de de sanayi madencilik çevrelerini hareketlendirdi, büyük bir memnuniyet ile karşılandı. 

Eskişehir'de Beylikova'da kurulacak dev tesisin detaylarının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması, Türkiye ve dünyada geniş yankı bulurken, Beylikova ilçesinde de sevinçle karşılandı. Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı nadir elementlerle ilgili gelişmenin hem Türkiye hem de Eskişehir için çok önemli olduğunu söyledi.

"İlçemizde büyük heyecan yarattı, çok mutluyuz"

İlçe halkının, Beylikova'nın bu önemli değerinin ekonomiye kazandırılacak olmasından heyecan duyduğunu dile getiren Alp, şöyle konuştu: "Sağ olsun Cumhurbaşkanı'mız, 2053 hedeflerinde geleceğin madenini aynı anda bütün Türkiye ve dünyaya duyurdu. 10 seneden beri Beylikova'mızda çok ciddi sondaj çalışmalarıyla maden rezervleri tespit ediliyordu. Bu çalışmalarda rezervin çok yüksek ve kaliteli olduğu ortaya çıkmıştı. İki yıldır inşaat çalışmalarımız ve yatırımlar devam ediyor. Şu an geldiğimiz aşamada pilot tesisin inşaat çalışmaları tamamlandı, makinelerin ihalesi de yapıldı. Artık üretim aşamasına yaklaştığımızı da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bütün Türkiye'ye ve dünyaya duyurdu. Bütün Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir heyecan yarattı." Alp, Beylikova'nın tarım ve hayvancılıkla anılmasının yanında dünyanın bildiği bir maden ilçesi olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Belediye Başkanı Alp, "Başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere bütün bakanlarımıza ve burada emeği geçen Eti Maden İşletmelerine teşekkür ediyorum. Artık ilçemizde her şey farklı olacak. Gelişen Türkiye'de, gelişen bu sektörde 2053 hedeflerinde ilçemizin de ismi geçecek. Biz çok mutluyuz." dedi.

Yorumlar (1)
Mustafa 8 ay önce
Sevinemiyorum muğla milasta köylüyü çok ağlayıp perişan ettiler çok yerde duyuyorum

Gelişmelerden Haberdar Olun

@