Erdoğan yerli otomobil için tarih verdi... Yüzde 9'luk büyüme açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola-Türkiye İş Forumu'nda konuştu, açıklamalarda bulundu... 

EKONOMİ 18.10.2021, 21:34
Erdoğan yerli otomobil için tarih verdi... Yüzde 9'luk büyüme açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola-Türkiye İş Forumu'nda konuştu. 

Türkiye'nin 2020'de en çok büyüyen ikinci ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Bunun tesadüfi bir büyüme olmadığını 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,2, ikinci çeyreğinde ise yüzde 21,7 büyüme oranlarıyla teyit ettik. İnşallah 2021'i yüzde 9'luk bir büyümeyle tamamlamayı öngörüyoruz" dedi. 

Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili projesi için de "Kendi tasarımımız olan elektrikli aracımızı 2022 yılının sonunda banttan indirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.


Türkiye-Angola İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço ile önce ikili, akabinde heyetlerin iştirakiyle verimli istişareler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Görüşmelerimizde iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri etraflıca ele aldık. Türkiye ve Angola’nın birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip olduklarını teyit ederek birçok alanda iş birliği imkânları bulunduğunu tespit ettik. Sayın Cumhurbaşkanıyla aldığımız kararların ülkelerimiz arasındaki dostluğu daha ileri taşıyacağına inanıyorum” dedi.
“Sözlerimin hemen başında bir hususun altını çizmekte fayda görüyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Angola ilişkilerinin hak ettiği seviyeye ulaşmasında elbette devlet adamlarının sergilediği irade çok önemlidir. Siyasetçinin görevi ticaretten savunmaya, turizmden kültüre ve tarıma kadar her alanda ilişkilerin önündeki engelleri kaldırmak, karşılıklı iş birliğinin üzerinde yükseleceği hukuki ve ahdi zemini tesis etmektir. Ancak, iki ülkenin gerçek potansiyelini, bilhassa ticaret ve yatırımlarda hayata geçirecek olan iş dünyamızın siz kıymetli mensuplarıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Afrika kıtasıyla yakın iş birliğimize büyük önem ve anlam atfediyoruz. Kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde karşılıklı saygıyı elden bırakmadan ilişkilerimizi ilerletmeyi arzu ediyoruz. Bu anlayışla göreve geldiğimiz andan itibaren Afrika kıtasıyla hiçbir ayrım yapmadan iş birliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@