banner163

Eskişehir açıklaması... Büyük artış yaşanacak!

DSİ Genel Müdürlüğü'nden Eskişehir ekonomisi için önemli açıklama... Büyük artış!

EKONOMİ 20.05.2022, 13:13 20.05.2022, 13:39
Eskişehir açıklaması... Büyük artış yaşanacak!

medyamidas.com - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Eskişehir'de bu yıl sulama sezonunda 424 bin dekar tarım arazisinin sulanacağı açıklandı. Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında sulanacak arazi miktarında büyük bir artış sağlanacağı görüldü. 

2019'da 266 bin'di, 2020'de 325 bine çıktı... 2022'de 424 bin dekara ulaşacak!

DSİ, 2019 yılı sulama sezonunda Eskişehir ve ilçelerinde toplam 266 bin 928 dekar tarım arazisinin sulandığını açıklamıştı. 

Eskişehir'de 2020 yılı sulama sezonunda ise bu miktar 325 bin dekar araziye çıkmıştı. 2021 yılı sulama sezonunda ise sulanacak tarım arazisi miktarı 327 bin 500 dekar olarak açıklanmıştı. Eskişehir'de bu yıl ise sulama sezonunda 424 bin dekar tarım arazisinin sulanacağı açıklandı.

Eskişehir'e yatırımlar meyvesini veriyor... 1 milyar 460 milyon lira!

Eskişehir'de sulama ile ilgili son yıllarda yapılan büyük yatırımların bu artışı beraberinde getirdiğini belirten uzmanlar, sulanan arazi miktarındaki artışın Eskişehir ekonomisinde de olumlu etkileri olacağını kaydediyor. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca da açıklamasında, Eskişehir'deki bu sulama miktarı ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 1 milyar 460 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini duyurdu.

Hangi yatırımlar yapıldı ve yapılıyor? Milletvekili Emine Nur Günay, mart ayında yaptığı açıklamada Eskişehir'deki milyarlık projelerdeki son durumu açıklamıştı (Detaylar için tıklayın) 

Eskişehir'de bereketli başladı 

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, yaptığı açıklamada, DSİ'nin Türkiye'nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması için projeler üreten en büyük yatırımcı kuruluşlarından olduğunu belirtti. Akca, DSİ'nin hizmetlerinden faydalanmayan tek bir kişinin bulunmadığına işaret ederek, suyun hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezi olduğunu vurguladı.

Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığına değinen Akca, şöyle devam etti: "Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir." Eskişehir'de 20 Nisan'da başlayan 2022 yılı sulama sezonunda 424 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını bildiren Akca, bu sayede 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 1 milyar 460 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini duyurdu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@