Eskişehir, Bursa ve Konya'yı bağlayacak proje

Eskişehir, Bursa ve Konya'yı turizmde birbirine bağlayıp Avrupa'ya açmayı planlayan proje için Eskişehir Turizm Birliği bir toplantı düzenledi... Eskişehir'deki kurumların, otellerin ve acenteların yetkilileri bir araya geldi...

EKONOMİ 26.02.2021, 21:26 26.02.2021, 21:45
Eskişehir, Bursa ve Konya'yı bağlayacak proje

Eskişehir Turizm Birliği Başkanı ve TUROYD İç Anadolu Bölgesi Genel Sekreteri Deniz Demir'in düzenlediği toplantıda Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir ve Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi Müdürü Mine Akıskalıoğlu, Sivrihisar Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Meriç Okur ve şehirde bulunan otel yöneticileri, acenta yetkilileri bir araya geldi. 

Toplantıda, Anadolu Selçuklu Devleti'nin başkenti ve Mevlana kenti Konya’dan, Yunus Emre ve Nasrettin Hoca'nın şehri Eskişehir’e, oradan da Osmanlı’nın başkenti Bursa’ya uzanan yepyeni bir turizm tur paketini Avrupa pazarına açmak , alternatif bir tur programı oluşturmak için hep birlikte harekete geçilmesinin görüşüldüğü belirtildi. 

Deniz Demir, özellikle pandemi sonrası hareketli bir Avrupalı turist akımı olacağını öngörüldüğünü, Konya, Eskişehir ve Bursa şehirlerini birbirine kültürel anlamda bağlayacak olan projenin altyapısını atmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu kapsamda 15 ve 20 günlüğüne Antalya’ya inen Alman misafirlerden Kapadokya ve Pamukkale turunu satın alan misafirlerin baz alındığı, Avrupa pazarına, Türkiye’nin farklı bölgelerinin, kültürel ve tarihi hem de gastronomi anlamında ön plana çıkan özelliklerinin sergileneceği ifade edildi. 

Konya hazırlıklara başladı

Projeyle ilgili 8-10 Mart tarihlerinde Konya’da operasyon yetkilileri ve müdürlerine 2 günlük bir info turu yapılacak. Ateşbazı Veli, Mevlana, Sille tarihi Köyü, tropikal Kelebekler Vadisi, Ecdat Parkı ve daha birçok yer ile gastronomi anlamında Anadolu Selçuklu mutfağının önemli değerleri tanıtılacak. Turun buayağı için Konya il Kültür Turizm Müdürlüğü ile bölgedeki gastronomi tesisleri ve otellerle temas kuran Deniz Demir Konya’nın hazırlıklara başladığını ifade etti.

Eskişehir için onaylar alındı

Turun diğer şehri Eskişehir için de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüştüğünü belirten Deniz Demir, "Projedeki şehirlerin otellerinin boş olduğu günlere göre müze ve gezilecek yerler ile ilgili gerekli onayı aldık” dedi. Buna göre, Konya şehrinin boş olduğu cuma, cumartesi günü Eskişehir şehrinin boş olduğu pazar,  pazartesi günleri değerlendirilecek. Deniz Demir, "Bürokratik tüm engeller bu paket dahilinde aşılabilir. Hep beraber elbirliği ile birbirine en fazla 3 saat mesafede olan Anadolu’nun 3 Güzide şehrinin “Mevlana’dan Yunus’a Yunus’tan Osmanlı’ya “ felsefesiyle tüm dünyada satılan bir paket tur haline getirebilme çabasıdır. Ülkemizin Akdeniz ve İstanbul dışında tarihi ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan Anadolu şehirlerinin dünyaya tanıtılması adına atılan en önemli adımdır" dedi. 

"Eskişehir, Konya ve Bursa birbirine destek olacak"
Deniz Demir, "Bu bağlamda Konya ,Eskişehir ve Bursa bundan sonra turizm anlamında birbiriyle dirsek temasında olan ekonomik anlamda birbirlerine destek olan şehirler olacaktır. Çok zor ve meşakkatli bir yola çıktığımızın farkındayız ancak yıllardır mesleğimizde kurduğumuz iyi ve güzel ilişkilerin şehirlerimizin turizm gelirlerine katkı sağlayacak şekilde istişare ederek aktarılması ve bunun içinde şehirlerdeki bütün devlet büyüklerinin bu işin ucundan tutması bizleri cesaretlendirmiştir" diye konuştu. 

"Polanya ve Bulgaristan'da başardık, burada neden olmasın"
Buna benzer mini bir programı Polonya ve Bulgaristan pazarında başardıklarını ifade eden Deniz Demir, "Daha büyüğünü daha büyük bir şehir hareketiyle neden yapmayalım" dedi.

Orta Anadolu Kültür Turu 

Deniz Demir, bu işin meyvelerinin pandemi sonrasında 2021 ve süregelen 2022-23 yıllarında toplanacağını belirterek, "Artık Orta Anadolu Kültür Turu olarak bütün pazarlarda satışa açılan bir paket olacağız tek gayemiz şehirlerimize katma değer yaratıp ülkemizde turizm anlamında fark yaratan bir inovasyon gerçekleştirmek" dedi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@