Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay alıyor... İller Bankası kredi veriyor 

Eskişehir için önemli haber! İller Bankası'nın sağladığı krediyle, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yeni tramvaylar almak için uluslararası ihaleye çıktı. İşte detaylar... 

EKONOMİ 04.04.2022, 14:28 05.04.2022, 13:56
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay alıyor... İller Bankası kredi veriyor 

Eskişehir'de uzun süredir beklenen haber geldi... Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yeni tramvay alımı için ihaleye çıktı. İller Bankası'ndan sağlanacak krediyle 15 adet yeni tramvay ve yedek parçalarının alınacağı belirtildi.

İller Bankası'nın sağladığı krediyle alınacak 

medyamidas.com'un edindiği bilgilere göre, İller Bankası'nın sağladığı kredi desteğiyle alınacak tramvaylar için yapılacak uluslararası ihale ile ilgili İngilizce ve Türkçe ihale ilanları yayınlandı. 

Teklifler 1 Haziran 2022'ye kadar kabul edilecek 

İhalede tekliflerinin 1 Haziran 2022 tarihine kadar kabul edileceği ifade edildi.

Katılacak firmaların vereceği geçici teminat 1 milyon 200 bin avro 

İhaleye katılacak firmalar geçici teminat olarak 1 milyon 200 bin avro geçici teminar verecekler.  

22 Nisan'da özel toplantı yapılacak 

İhale ilanında, muhtemel teklif verecek firma ve ortak girişim yetkililerine yönelik 22 Nisan 2022 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Eskişehir'deki tramvay hattı ile ilgili bir bilgilendire toplantısı düzenleneceği de belirtildi. 

Dev ihale... Büyükşehir sadece ihaleye hazırlık için yaklaşık 400 bin lira harcadı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kasım 2021'de "Tramvay ve Yedek Parçaları Alımı Projesi İşine Yönelik Uluslar Arası Rekabete Açık Mal Alımı (Icb-Goods) İhale Sürecine İlişkin Teknik Destek Alımı" ihalesi de gerçekleştirmiş, söz konusu ihaleyi bir firma 352 bin lira + KDV bedelle kazanmıştı. 

Eskişehir'de tramvaylar yetmiyor, yeni tramvaylar bekleniyordu

Eskişehir'de yapılan yeni tramvay hatları ile beraber tramvay eksikliği uzun süredir yaşanırken, Otogar  - Opera arasında yapılan hat da uzun süredir faaliyete geçmemiş şekilde bekliyor. Yapılacak ihale sonrasında yeni tramvayların bir an önce Eskişehir'e teslim edilip hatlarda seferlere başlaması bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@