Eskişehir Büyükşehir'de 2 bin 685 işçi için imzalar atıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yoğun tartışmalarla süren ve 2 bin 685 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı açıklandı.

EKONOMİ 23.09.2022, 15:43
Eskişehir Büyükşehir'de 2 bin 685 işçi için imzalar atıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ'de görev alan, Büyükşehir Belediyesi şirketi ESPARK A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerle ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yoğun tartışmalara sahne olmuştu. Uzun süredir devam eden görüşmelerde sonunda anlaşma sağlandığı açıklandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışarak Büyükşehir Belediyesi şirketi ESPARK A.Ş. bünyesinde istihdam edilen ve 2685 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci anlaşmayla sonuçlandı.  Yetkili sendika Belediye İş Sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda;  mevcut asgari ücrette ortalama yüzde 62, sosyal haklar da ise yüzde 165'e varan artışlar yapıldı. Şirket çalışanlarının aylık ücretleri 8.200 TL ile 10.600 TL arasında değişen tutarlara yükseltildi" denildi: 


Anlaşmayla sonuçlanarak imza altına alınan Toplu iş Sözleşmesinin son görüşmesine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Espark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Saltık, Belediye İş Sendikası Toplu Sözleşmeleri (TİS) Genel Sekreteri Güney Demirdaş, Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ve ESPARK A.Ş. bürokratları katıldı.

Toplantıda sözleşme üzerinde anlaşma sağlanırken, buna göre 1 Temmuz 2022- 30 Haziran 2024 dönemini kapsayan 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi ile ücretlerde mevcut asgari ücret de ortalama yüzde 62, sosyal haklar da ise yüzde 165'e varan artışlar yapıldığı belirtildi. 2023 ve 2024 yıllarında asgari ücrete yapılacak zam oranlarının yansıtılması ve ilave refah payının da Toplu İş Sözleşmesinde düzenlendiği belirtilirken, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ilk 6 ay için ESPARK A.Ş. bünyesinde görev yapan şirket çalışanlarının aylık ücretleri 8.200 TL ile 10.600 TL arasında değişen tutarlara yükseltildiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@