Eskişehir Büyükşehir'e acil su çağrısı!

Eskişehir Büyükşehir'e acil su çağrısı! TÜKDES: "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi o göletleri acilen şebeke hattına bağlamalı"

EKONOMİ 17.12.2020, 12:23 17.12.2020, 12:34
Eskişehir Büyükşehir'e acil su çağrısı!

Kuraklığın Eskişehir kent merkezinin içme ve kullanma suyuna etkileri ile ilgili bir açıklama yapan Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ilıca ve Sarısungur Göletleri ile şehir şebeke suyunu acilen desteklemeli" dedi. 

Bakal yaptığı açıklamada, "Küresel ısınmaya bağlı olarak ülke genelinde son yılların en kurak mevsimini  geçiriyoruz. Her türlü iletişim mecrasında kuraklığın etkilerini göstermek için,sürekli olarak barajlardan,göletlerden ve su kaynaklarından haberler yayınlanıyor. Eskişehir kent merkezinin içme kullanma suyu kaynağı Porsuk Baraj Gölü Havzası da kuraklıktan etkileniyor. Havzanın sularının ne kadar çekildiği, havzada balıkçılık yapanların iş yapamaz hale geldiği konusunda bilgiler veriliyor. Kuraklığın Eskişehir kent merkezinin içme ve kullanma suyu krizini tetikleyeceği gibi, havza ve devamında tarımsal üretim yapanları da  olumsuz etkilemesi öngörülüyor. Eskişehir kent merkezinin içme/kullanma suyu  ve havzanın hinterlandında alınması gereken uzun vadeli önlemleri daha önce kamuoyu ile paylaştık" dedi. 

"Acilen şebeke suyu hattına bağlanmalı, gerekli önlemler alınmalı"

Bakal, "Son yılların en şiddetli kuraklığını yaşadığımız günümüzde, yedek su ve Eskişehir'in su garantisi olarak; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Sarısungur ve Ilıca Baraj Göletlerinde biriktirdiği suların  acilen Eskişehir şebeke suyunu beslemesi sağlanmalıdır. Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) tarafından Sarısungur ve Ilıca Baraj Göletlerinde depolanan sularla  şehir şebeke suyunun beslenmesi sonucu ,tüketim baskısı azalacak,havzada daha fazla suyun,daha uzun süre kalmasına imkan sağlanacaktır. Porsuk havzasında kalan su hem içme ve kullanma suyumuzun kalitesini arttıracak,hem de artan suyla tarımsal üretimde  yeterli sulama ile daha yüksek verim elde etme imkanı bulacağız. Uzun vadede merkezi kamu otoritesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından küresel ısınmaya karşı gerekli tedbirler alınmalıdır" diye konuştu. 

Sarısungur ve Ilıca göletleri... 

Bakal, "Kısa vadede, acilen Büyükşehir Belediyesi Sarısungur ve Ilıca Göletlerinde yedek su ve Eskişehir'in su garantisi olarak biriktirdiği suyu, şehir içme ve kullanma suyuna entegre etmeli, tüketim baskısı azaltılmalı ve su kalitesi arttırılmalıdır. Tüketicilerin temel ihtiyacı olan sağlıklı ve kesintisiz içme/kullanma suyuna erişimi için, acilen Büyükşehir Belediyesi Sarısungur ve Ilıca Göletleri Eskişehir içme/kullanma suyu şebekesine bağlamalıdır" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@