Eskişehir Büyükşehir su zammını yapamadı! Cumhur İttifakı engelledi

Şebeke suyuna yüksek oranda zam yapılması beklenen ESKİ Genel Kurulu'nda şok gelişme yaşandı! AK Parti ve MHP meclis üyeleri zam talebini protesto ederek kurula katılmadı. Yeterli çoğunluk olmadığı için zam kararı alınamadı.

EKONOMİ 24.11.2022, 17:39 24.11.2022, 18:11
Eskişehir Büyükşehir su zammını yapamadı! Cumhur İttifakı engelledi

Şebeke suyuna yüksek oranda zam yapılması beklenen ESKİ Genel Kurulu'nda şok gelişme yaşandı! AK Parti ve MHP meclis üyeleri zam talebini protesto ederek kurula katılmadı.

Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'un da katılmadığı genel kurulda yeterli çoğunluk olmadığı için zam kararı alınamadı.

Genel Kurul yarına ertelendi. Büyükerşen ve Ataç'ın Danimarka'da oldukları için toplantıya katılamadıkları belirtildi. 

Toplantıda AK Parti ve MHP meclis üyelerinin sıraları boş kaldı. Cumhur İttifakı meclis üyeleri toplantıya katılmayarak yeterli çoğunluk sağlanmasının önüne geçti ve zam kararı alınamadı

Murat Özcan: AK Parti olarak katılmadık, vatandaşa zamsız su alması için zaman kazandırdık 

AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, yaptığı paylaşımda, "ESKİ gündemli Büyükşehir Meclis toplantısına CHP'li meclis üyelerinin eksik katılması sebebiyle AK Parti grubu olarak meclise girmedik.Toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için kararlar alınamadı. Vatandaşlara zamsız su alabilmesi için birkaç gün kazandırmış olduk" dedi. 

Hasan Burgaz: Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimiz katılmadı, zam yapılamadı, teşekkür ederiz 

AK Parti Eskişehir Tanıtım ve Medya Başkanı Hasan Burgaz da yaptığı paylaşımda, "Su zammına Mecliste geçit yok..! ESKİ tarafından içme ve kullanma suyuna yapılması planlanan fahiş ZAM, Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin toplantıya katılım sağlamaması neticesinde yapılamamıştır. Değerli Meclis Üyelerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz..." dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde şebeke suyuna yüksek bir zam kararı alınması beklenen toplantı sırasında, belediyenin hemen dışındaki sumatik önünde su kartlarını zam olmadan doldurmaya çalışan vatandaşlar uzun bir kuyruk oluşturmaya devam ediyordu. 

AK Parti Eskişehir sosyal medyada başlattı... "Bu zam Eskişehirlilere zulümdür" - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@