Eskişehir Büyükşehir testlere başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte uzun süredir istenen elektrikli otobüsler için çeşitli firmaların araçları ile test sürüşlerine başladı.

EKONOMİ 02.10.2022, 14:54 02.10.2022, 15:02
Eskişehir Büyükşehir testlere başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Eskişehirlilerin uzun süredir istediği elektrikli otobüslerle ilgii kentte test sürüşlerine başlandığı açıklandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımada hizmet vermesi amacıyla test sürüşleri yapılan çevreci, yüzde 100 elektrikli otobüs hatlarda deneme seferlerine başladı.

Yapılan sürüşlerde aracın performans değerleri ölçülerek fizibilite çalışması gerçekleştirildiği belirtildi.

Çeşitli firmaların üretimini gerçekleştirdiği elektrikli otobüslerin belirli sürelerde şehir içi toplu taşımada teste tabi tutulacağı ifade edildi. 
 

Rampa çekiş gücünden elektrik tüketimine, kilometre menzilinden, ses değerlerine, şarj sürelerinden, vatandaş memnuniyetine kadar çok sayıda kategoride teste tabi tutulan elektrikli otobüs, hatlarda yolcu taşımaya da başladı. Aracın performansını gözlemleyen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşlardan gelen öneri ve talepler ile memnuniyet ölçümü de yaptığı belirtildi. 


 

Yapılan deneme seferleri ile performans ölçümü yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yüzde 100 elektrikli otobüs üreten farklı firmaların ürettiği test araçlarının belirli sürelerde kullanılacağını ve ortaya çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Toplu taşımada elektrikli otobüs deneyimi yaşayan vatandaşlar da araçların sessizliği, çevreci ve konforlu olması nedeniyle çok beğendiklerini belirtti. 

Deneme sürüşleri, diğer firmaların üretimini gerçekleştirdiği elektrikli otobüsler ile ilerleyen günlerde devam edecek. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@