Eskişehir'de balık tezgahları boşaldı

Ülke genelinde devam eden tam kapanma nedeniyle insanların dışarıya çıkmaması sonucunda balık satışları neredeyse sıfıra indi.

EKONOMİ 01.05.2021, 12:23
Eskişehir'de balık tezgahları boşaldı

Kısa süre önce sezonu bitiren, ancak az çok gelen balıklarla tezgâh başında duran balıkçılar, kısıtlamada müşteri bulamıyor.

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan tam kapanma kararından sonra salı günden perşembe güne kadar taleplere yetişemeyen balıkçılar, kısıtlamanın ilk günlerinde pek alıcı bulamıyor. Satışlarda aniden yüzde 80’e kadar yükseliş yaşayan balıkçılar, şimdi ise biranda düşen sıfır satışlarla baş başa kaldı. Sadece iş alışkanlığı sebebiyle tezgâhlarını açtığı belirten balıkçılar, “Tam kapanmada vatandaş galiba evden hiç çıkmıyor. O yüzden balık satamıyoruz” dedi.

Satışlar bir anda sıfıra düştü
Eskişehir çarşı balık pazarında tezgâh başında olan tecrübeli balıkçı Muharrem Şahin, tam kapanmadan öncesi ve sonrasını dile getirdi. Balıkçı Şahin konu ile ilgili şunları söyledi:
“Kısıtlama başlamadan salı günden perşembe güne kadar 3 gündür çok yoğunluk yaşadık. O kadar kalabalıktı ki; iğne atsan yere düşmezdi. Buralar tıklım tıklımdı. Sezon bittiği için her vatandaşın istediği balığı de veremedik. İnsanlar çılgınca alış-veriş yaptı diye söyleyebilirim. Satışlarımız yüzde 80’e kadar artmıştı. Ama kısıtlama başladıktan sonra aniden sıfıra indik. Biz balıkçılar olarak her kısıtlamada açığız. Az çok gelen giden oluyordu. Ama bu tam kapanmada dün kimse gelmedi. Bugün de saat 12.00’e geliyor, ancak tezgâhlarımıza siftah yok. Kimse gelmedi.”

Ne olacağı bilmediği için balık getirmiyor
Bir anda satışlarda düşüş yaşayan balıkçılar, kısıtlamada ne olacağını bilmedikleri için oldukça az balık getiriyor. Bu konuda konuşan Şahin, “Hem sezon bitti hem de neyi ne olacağı bilmediğimiz için az balık getirmek zorunda kaldık. Eskiden onlarca kasa balık gelirdi, tezgâhlarımız balıklarla doldururduk. Şimdi bakarsanız 4-5 kasa balık gelmiyor. Tezgâhların de çoğu boş. Bu şekilde vakit geçiriyoruz. Burada olmamızın amacı ticaret değil de, iş alışkanlığı diyelim. Bu kısıtlamada sanırım insanlar dışarıya çıkmıyor. Ramazan ayında hava da sıcak. Rahat evde duruyor galiba. O yüzden gelen giden yok” diye konuştu

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@