Eskişehir'de kadrolu işçiler için imzalar atıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İşte detaylar...

EKONOMİ 04.09.2021, 14:40
Eskişehir'de kadrolu işçiler için imzalar atıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen imza törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, belediye bürokratları, sendika yönetimi ve işçi temsilcileri katıldı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi, ESKİ’de çalışan kadrolu işçiler için ise bir gün sonra ESKİ Genel Müdürlüğü’nde imzalandı.

464 işçi için imzalar atıldı... Ne kadar zam yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2 yıllık yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile 45 kuruş olan kıdem tazminatının 1. yıl için 52 kuruşa 2. yıl için 60 kuruşa yükseltildiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 242, ESKİ bünyesinde çalışan 222 kadrolu işçi için imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçiler, ilk 6 ayda yüzde 7 diğer altı aylarda ise yüzde 8 zam hakkı kazandı. Söz konusu işçilere Ramazan, Kurban, Cumhuriyet ve İşçi Bayramlarında verilen bayram ikramiyeleri de iki yıllık süreçte verilmeye devam edecek. İşçilerin diğer sosyal haklarında yapılacak zamlar konusunda da anlaşıldığı belirtildi. 

Toplu İş Sözleşmesinin Belediye-İş ile ilk görüşmelerini ise Büyükşehir Belediyesi adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası(SODEMSEN) Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, SODEMSEN Toplu İş Sözleşmesi Uzmanları Hüseyin Tarık Ercan, Merve Nur Karakaş ve Ecem Değirmenci gerçekleştirdi.

Toplu İş Sözleşmesini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kanuni ölçülerde tüm yetkileri kullanarak herkesi mutlu edecek bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@