Eskişehir'deki fabrika ve işyerlerini uyardılar

Eskişehir Sanayi Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, iş yerleri korona virüs konusunda bilgilendirildi...

EKONOMİ 18.03.2021, 10:31 18.03.2021, 10:59
Eskişehir'deki fabrika ve işyerlerini uyardılar

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Sağlık Ofisi üyelerine yönelik pandemi süreçleri hakkında bilgilendirme seminerleri düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde fabrika ve iş yerlerine yönelik koronavirüs bilgilendirme webinarı gerçekleştirdi. 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Fatih Torlak’ın sunumları ile gerçekleştirilen online seminerde, koronavirüs ve yeni mutasyonları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. İş yerlerinde alınacak tedbirler ve koronavirüs görülmesi halinde yapılacaklar aktarıldı. 

En önemli kural: Maske-Mesafe-Hijyen 
Eskişehir’in iş hacminin sanayi alanında çoğunluk gösterdiğini belirten Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, özellikle fabrikalardaki çalışma alanlarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Bilge yaptığı bilgilendirmede fabrikalarda alınacak tedbirlerle ilgili olarak şunları paylaştı: “Fabrika içerisinde işçilerin bir arada geçirilen sürenin azaltılması gerekiyor. Bir kişi pozitif olduğunda çok daha fazla kişiye bu şekilde yayabiliyor. Bununla birlikte fabrikalarda yüz yüze değil yan yana veya sırt sırta çalışma şekli oluşturulabilir. Kişiler arasında mutlaka mesafe olmalı ve yakınlığa göre çift maske takılarak belirli aralıklarla maskelerin yenilenmesi sağlanmalı. Bir vardiyada sürekli aynı işçiler çalışırsa temaslıları da aynı vardiya olur, bu nedenle temaslı sayısını arttırmamak için kişilerin vardiyaları da sabit tutulmalıdır.”

Grip ve alerji uyarısı

Semptom gösteren çalışanların belirlenmesi için her gün semptom takibinin yapılmasının virüsün yayılmasını önleyecek ve temaslı sayısını en az seviyede tutacağının altını çizen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, “Kişilerin semptomları takip edilmekle birlikte grip ve alerjik kişilerde de Kovid-19 virüsüne rastlanıldığı için bu kişilere mutlaka test uygulanmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Ayrıca servislerin mutlaka bölünmesi gerekli, özellikle şoför kısmı ayırılmalı çalışanlardan ayrılmalı. Fabrika içerisine mutlaka temiz hava girmeli, kapı pencere açık olmalı. Aynı cihazın çok fazla kişiye temas etmesi sebebi ile bulaş riski artacağı için; cihaz kullanımının belirli kişilerle sınırlandırılması da oldukça önemli.” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Fatih Torlak yaptığı bilgilendirmede; “Toplantılar sınırlandırılmalı, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmalı. Teması azaltmalı, kağıt kalem gibi malzeme değişimlerinin olmamasına dikkat edilmeli.” diye konuştu. 

Pandemi tedbirleri kapsamında bilgilendirmelerin yapıldığı webinarda üyelerin konu ile ilgili soruları yanıtlandı.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@