banner163

Eskişehir'deki lokantacılar KDV indirimi istedi

Eskişehir Lokanta ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen: "Lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin sektöre hizmet veren esnafımız için de uygulanmasını istiyoruz."

EKONOMİ 14.11.2022, 13:59
Eskişehir'deki lokantacılar KDV indirimi istedi

Türkiye Lokanta Pastacılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Lokanta ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen yaptığı açıklamada, "Girdi maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle zaten sıkıntılı günler geçiren küçük esnafımız bir de yüzde 7'lik KDV yükünü taşımaktadır. Lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin sektöre hizmet veren esnafımız için de uygulanmasını istiyoruz. Lokantacı esnafı olarak temel gıda ürünlerini yüzde 1 ile alıyoruz ancak bu ürünleri satarken yüzde 8 KDV uygulanıyor. Buradaki yüzde 7'lik fark tamamen esnafımıza yansımaya başladı" dedi. 

"Devletimizin gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirmesi enflasyonla mücadelede tek başına yeterli değildir, burada tablonun bütünü olarak esnafın da KDV indirimine dahil olması gereklidir" diyen Bahar Bilen, lokanta, çay bahçesi, kafeterya, pastane gibi yemek hizmeti sunan yerlerde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin tüketicilere sağlayacağı 7 puanlık avantaj açısından da önemli olduğunu söyledi.

Bahar Bilen, "Pandemi sürecinde zar zor ayakta kalma mücadelesi derken o iki yılın birikimi ve üst üste gelen zamlar ile karşı karşıya kaldık, buna birde yüksek enerji girdi maliyetleri eklenince esnaf olarak ayakta kalma mücadelesi verir olduk" dedi. 

Bilen, KDV ile ilgili sorunun ilgili Bakanlıklara iletildiğini ve çözümü içinde girişimde bulunduklarını ifade ederek, "Sektör temsilcileri olarak bizler KDV'nin yüzde 1'e çekilmesini istiyoruz. Esnafımız da KDV indiriminden yararlanmalıdır" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@