Eskişehir esnafının Büyükerşen'den talepleri var

Salgından zarar gören Eskişehir esnafı diğer şehirlerde belediyelerin uyguladığı indirim ve destekleri Eskişehir'de de istiyor... Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen o talepleri medyamidas.com'a anlattı

EKONOMİ 05.01.2021, 14:24
Eskişehir esnafının Büyükerşen'den talepleri var

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, salgın sürecinde Eskişehir'deki esnafın durumunu ve taleplerini medyamidas.com'a değerlendirdi. 

"Yerel düzeyde de destekler artmalı"

Eskişehir esnafının durumu ve talepleri ile ilgili Ankara nezrinde de görüşmelere devam ettiklerini ifade eden Ekrem Birsen, yerel yönetimler düzeyinde de desteklerin artması beklentisinde olduklarını, diğer şehirlerde esnafa uygulanan indirim ve destekleri Eskişehir'de de görmek istediklerini ifade etti. 

"Eskişehir esnafı da su tarifesinde indirim bekliyor"
Birçok şehirde su tarifelerine yapılacak zam kararları ertelenirken, Eskişehir'de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin su tarifelerine zam kararı almasını da üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Ekrem Birsen, "Çok sayıda şehirde ayrıca esnafa destek için su tarifelerinde yüzde 50 indirim kararları alındığını görüyoruz. Eskişehir'de de bu yönde karar alınmasını istiyoruz" dedi. 

"Servis münibüslerinin harç bedelleri için de bekliyoruz" 

Ayrıca, Eskişehir'de yüzlerce servis minübüsü esnafının da mağdur durumda olduğunu dile getiren Ekrem Birsen, "Bu esnafımızdan şimdi yıllık harç ve vize bedelleri de alınacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu bedelleri almayıp ertelemesini veya indirim yapmasını da bekliyoruz" dedi. 

"Ellerindeki tüm imkanları kullanmalarını bekliyoruz"

Ekrem Birsen, diğer büyükşehirlerde belediyelerin esnafa nakit desteği de sağladığını ve yenidestek paketlerini açıkladıklarını ifade ederek, "Eskişehir'de de bu yönde destekler verilmesi esnafımıza önemli bir destek olacaktır. Salgın döneminde çok sayıda esnafımız olumsuz etkilenmiş durumda ve ayakta durmaya çalışıyor. Okulların açılmaması, üniversitelerimizin kapalı olması da esnafımızı çok etkiledi. Salgın sürecinin daha da devam edeceği görünüyor. Esnafımızın ayakta kalması için, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerimizin de ellerindeki tüm imkanları kullanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@