Eskişehir şokta! Taksi ücretlerine büyük zam

Eskişehir'de taksi ücretlerine büyük zam geldi! Bugün taksimetreleri değişen taksiler zamlı tarifeden yolcu taşımaya başladı...

EKONOMİ 27.01.2023, 19:40 30.01.2023, 13:17
Eskişehir şokta! Taksi ücretlerine büyük zam

Eskişehir'de taksi ücretlerine büyük zam geldi. Yüzde 50 oranında zammı bindikleri taksilerde öğrenen vatandaşlar ise kötü sürpriz yaşadı.

Eskişehir'de taksi tarifesi ne kadar oldu? Yüzde 50'lik zam geldi 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla taksi ücretlerine yüzde 50'lik zam kararı alındığı belirtilirken, taksilerdeki taksimetrelerin bugün ayarlanmasına başlandığı belirtildi. 

Eskişehir'de açılış 15 liraya, kilometre ücreti de 15 liraya çıkarıldı

Buna göre, açılış ücretinin 10 liradan 15 liraya, kilometre ücretinin de 10 liradan 15 liraya çıkarıldığı belirtildi. Bekleme ücreti de 60 kuruştan 80 kuruşa çıkarıldı. 

Taksilerin plakalarına göre bugün sıraya konulduğu ve o sıraya göre taksimetlere yeni zamlı tarifeye göre ayarlama yapıldığı ifade edilirken, bugün bazı taksilerin zamlı tarifeden bazı taksilerin ise eski tarifeden hizmet vermeye devam ettiği görüldü.

Duyuran olmadı, vatandaşa zamlı tarife sürprizi!

Taksimetreleri sabah ve öğlen saatlerinde zamlı tarifeye göre ayarlanan taksilere binen vatandaşlar yüzde 50 zamlı ücretlere tepki gösterirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların UKOME'nin zam kararını kamuoyuna duyurmamış olmasına da anlam verilemedi. Vatandaşlar "Yapılan zammı böyle mi öğrenmeliydik" diyerek tepki gösterdi. Bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin aldığı bazı kararlarla ilgili duyurular geçerken, zam kararı ile ilgili duyuru halen geçmemesi de dikkat çekti.  

Bazı taksiler zamlı tarifeden çalışmaya başladı, bazıları eski tarifeden devam ediyor

Taksimetrelerin ayarlanmalarının bu gece saatlerine kadar süreceği belirtilirken, yeni belirlenen tarifelerin yüksekliğine vatandaşlar tepkili. 

Çok sayıda vatandaş diğer büyükşehirlerde bu oranlarda zam yapılmadığını söylerken, Eskişehir'deki tarifelerin yeniden belirlenmesini istediklerini söylüyor. 

Taksi sayısı az ama ücretler yüksek

Eskişehir'de yıllardır 460 taksi bulunurken, bu sayının yetersiz olduğuna yönelik eleştiriler de sürüyor. Öte yandan, mesafelerin diğer büyükşehirlere göre kısa olduğu ancak kilometreye göre daha fazla ücretin ödendiği Eskişehir'de ulaşım ücretlerinin yüksekliği de eleştiri konusu.

Ankara'da açılış 12, kilometre 10 lira olmuştu

Ankara'da geçtiğimiz günlerde yapılan son zamda yüzde 20 oranında zam yapılarak, açılış ücreti 12 liraya, kilometre ücreti 10 liraya çıkarılmıştı. 

İzmir'de açılış 7 lira, kilometre 13 lira olmuştu

İzmir'de yapılan son zam kararında da açılış ücreti 7 liraya, kilometre ücreti ise 13 liraya çıkarılmıştı. 

İstanbul'da açılış 12,95, kilometre ücreti 8,50 

İstanbul'da ise taksi ücretleri açılış ücreti 12,95, kilometre ücreti de 8,50 olmuştu. 

Bursa'da açılış 10 lira, kilometre 9 lira

Bursa ise Kasım 2022'de yapılan son zamla açılış ücreti 10 lira, kilometre ücreti 9 lira olmuştu. 

Eskişehir'de dolmuş ücretleri de zamlanacak mı? Minibüsçüler Odası Başkanı Güvenç: "Zam talebimiz yok"

Eskişehir'de taksi ücretlerine zam gelmesi sonrasında, minibüs ücretlerine de zam yapılacağı iddia edildi. Konuyla ilgili medyamidas.com'un ulaştığı Eskişehir Minibüsçüler Odası Başkanı Coşkun Güvenç, "Dolmuş, minibüs ücretlerine zam söz konusu değil. Öyle bir talebimiz de şu anda yok" dedi. 

Yorumlar (1)
Mustafa GÜVEN 10 ay önce
Eskişehirde taksicilerin ayrıcalığı ne? Hangi gerekçeyle diğer illerden daha pahalıya götüyorlar? Geçen yaşlı annemi hastaneye götürdüm 6-7km 120tl yazdı,
O fiyata ustanbulda avrupa yakasından sultanbeyliye geliyorsun...
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@