Eskişehir Taksiciler Derneği'nden Büyükşehir'e ziyaret... Taksi esnafı ne istiyor?

Eskişehir Taksiciler Derneği yönetimi Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığını ziyaret etti, çeşitli taleplerde bulundu.

EKONOMİ 21.01.2023, 14:59
Eskişehir Taksiciler Derneği'nden Büyükşehir'e ziyaret... Taksi esnafı ne istiyor?

Eskişehir Taksiciler Derneği Başkanı Zeki Ünal ve dernek yönetim kurulu üyeleri Mehmet Özbay ile Abdullah Ayorak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığını ziyaret ettiklerini ve taleplerini ilettiklerini açıkladı. 

Eskişehir ilçe taksicilerinin sıkıntı ve problemlerini dile getirdiklerini söyleyen Ünal, başlıca sorunlarının ilçelerdeki nüfusa göre taksi sayısının fazla, müşteri sayısının ise yok denecek kadar az olması ve çalışma bölgelerinin kısıtlı olması sebebiyle de giderek artan maliyetler yüzünden yok olmaya doğru giden bir meslek grubu haline gelmeleri olduğunu belirtti.

"İlçelerdeki taksiciler zor durumda, bu duruma el atılmalı"

Merkezdeki taksi açığını kapatmak için aynı statüde olduklarından dolayı en mantıklı çözüm olarak işbirliği ve dayanışmaya hazır olduklarını ifade eden Ünal, "Mevcut sorunlar yüzünden ilçe taksicilerimiz kontak kapatma noktasına gelmişlerdir. Vergi borçlarını Bağkur borçlarını ödeyemez durumdadırlar. Yetkili mercilerin bir an önce bu duruma el atması gerekmektedir. Kırsalda çalışan meslektaşlarımız kaderine terk edilemez" açıklamasında bulundu

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@