Eskişehir Tarım Fuarı başladı

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde 3’ncü kez düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarı törenle başladı. Fuar 11 Eylül'e kadar devam edecek.

EKONOMİ 07.09.2022, 16:14 07.09.2022, 16:38

 TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen Eskişehir 3. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı başladı. ETO-TÜYAP Fuar Merkezi'nde açılan fuarda tarım ve hayvancılıkla ilgili son teknolojiler ve ekipmanlar yer alıyor.

Fuarın açılışına, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Jandarma Alay Komutanı  J. Alb. Ercan Atasoy, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Eskişehir Tarım İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan,  Tüyap Bursa ve Tüyap Konya Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün yanı sıra protokol ve iş dünyasının temsilcileri de yer aldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ETO heyeti ve protokol fuarda açılan stantları ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, fuarın açılışında, fuarın bölge ekonomisine katkı sağladığını belirterek, organizasyonda emeği geçen paydaşlara teşekkür etti. TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü da fuara sektörle ilgili İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere birçok şehirden yaklaşık 100 firmanın katıldığını söyledi.

Ersözlü, fuara ilginin yoğun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "TÜYAP Tarım Fuarları olarak yılın ikinci yarısındaki ilk fuarımız. Önümüzdeki hafta Samsun'da tarım fuarımız var. Ekimde Bursa'da, kasımda Adana'da ve aralıkta da yılın son fuarı İstanbul'daki tarım fuarıyla Türk tarım sektörüne hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu fuarda ticaret çok müthiş geçiyor. İlk saatlerden itibaren fuarda sergilenen traktörler, biçerdöverler, tarımsal mekanizasyon aletleri satılmaya başladı. Hatta birçok traktörün üzerinde birçok tarımsal makinenin üzerinde farklı kişilere satıldığını gösteren ibareler var. Bu tabi mutluluk veriyor. Mesela bir firmanın 5,5 milyon değerindeki bir traktöründen bugün 3 tane satılmış. Bir traktör firması küçük segmentteki traktörlerden 26 tane satmış. Bu çok önemli rakamlar. Demek ki fuar sonrasına kadar traktörlerin tamamının satılacağını, şu anda sergilenen tarımsal mekanizasyon ürünlerinin tamamının satılacağını görüyoruz."

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler de geçen yıl tarım fuarını 78 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, bu yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Güler, şimdiye kadar Eskişehir'de 20 fuar düzenlediklerini dile getirerek, "Bilhassa Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan sonra tarım ve hayvancılık daha da önemli hale geldi. Daha çok desteklenmesi gereken sektör haline geldi. O yüzden bu fuar öncelikle tarım ve hayvancılık sektörüne de katkı sağlayacak." diye konuştu.

Fuar, 11 Eylül'de sona erecek.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@