Eskişehirli firmalar Afyon'da yaptı! Frig Vadisi'ne dev merkez 

Eskişehirli firmalar TTL Teknoloji ile Gap Film ve Medya, Frig Vadisi için Afyonkarahisar'da çok önemli bir projeye imza attı. İşte açılışı heyecanla beklenen o merkez...  

EKONOMİ 30.07.2023, 13:23 30.07.2023, 13:45
Eskişehirli firmalar Afyon'da yaptı! Frig Vadisi'ne dev merkez 

Afyonkarahisar'da Frig Vadisi ve bölge turizmi açısından çok önemli bir merkez daha hayata geçirildi. 


 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın destekleri ile Afyonkarahisar Valiliği, İhsaniye Kaymakamlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde Afyonkarahisar Ayazini Köyü'nde yapımı tamamlanan, modern müzeleri aratmayan Ayazini Karşılama ve Tanıtım Merkezi'nin çok yakında ziyaretçilere kapılarını açacağı açıklandı. 

İlk defa yapay zeka da kullanılan önemli merkezde Eskişehir imzası 

Müzecilik alanında Eskişehir’de ve Türkiye genelinde birçok örnek projeye imza atan, yeni teknoloji içerikleri ve deneyimleri sunan Eskişehir'in öncü firmaları TTL Teknoloji ile Gap Film ve Medya Koordinatörlüğünde hazırlanan projenin danışmanlığını da Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç.Dr. Yusuf Polat gerçekleştirdi. 

İlk defa yapay zeka teknolojisi ile görsel çalışmaların da yer aldığı müzenin grafik çalışmalarını da Eskişehir'in firmalarından Pergel Dijital hazırladı. 


"Böyle bir projede yer almaktan çok mutluyuz, Frig Vadisi'ne büyük katkı sunacak"

TTL Teknoloji yetkilisi Kıvanç Coşkun ve Eskişehirli iş insanı ve yönetmen, Gap Film ve Medya kurucusu Ersen Çıra, böyle bir projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Yeni teknolojileri takip etmeyi ve Türkiye'de hayata geçirmeyi çok önemsediklerini ifade eden Ersen Çıra, "Ayazini Karşılama ve Tanıtım Merkezi'nin Frig Vadisi'nin tanıtımına ve bölge turizmine büyük katkı sunacağına inanıyoruz" dedi. 

Vali Yiğitbaşı açılış öncesi ziyaret etti, tam not verdi 
 
Yakın zamanda açılması için hazırlıkların sürdüğü merkezi ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da, merkez hakkında Gap Film ve Medya kurucusu Ersen Çıra'dan bilgi aldı. Vali Yiğitbaşı, büyük bir işbirliği ile hayata geçen merkezin Frig Vadisi turizmi ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunacağına inandıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti. 


Açılışı heyecanla bekleniyor

Frig tarihi ve dönemine ilişkin pek çok interaktif deneyim alanı ve yeni teknolojilerinden oluşan alan içerisinde ziyaretçilerin deneyimleyerek öğrenebilecekleri pek çok ünite yer alıyor. Friglerin gizemli uygarlığı, Sinema odası, Kral yolu ve anıtlar interaktif haritası, Kral Midas hologramı gibi pek çok yenilikçi çalışmanın yer aldığı merkezin önümüzdeki günlerde büyük bir açılışla hizmete açılacağı ifade edildi. 

Afyonkarahisar Valiliği merkez ile ilgili sosyal medyadan da bir video paylaştı. Aşağıdaki paylaşımdan izleyebilirsiniz

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@